İmsak Vakti 02:00
02:00
ANKARA / ŞANLIURFA (RHA) – AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, son 23 yılda gerçekleştirilen yatırımları ve devam eden projeleri anlatırken, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise kentte yaşanan elektrik kesintileri, sulama sorunları, sağlık, eğitim ve istihdam alanındaki eksiklikleri gündeme taşıdı.
Aynı gün, aynı kürsüde yapılan iki konuşmada ortaya konulan farklı değerlendirmeler, “Şanlıurfa’nın gerçek gündemi ne?” sorusunu yeniden tartışmaya açtı.
Yazmacı: “Şanlıurfa eser ve hizmet siyasetiyle büyüyor“
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında Şanlıurfa’nın son 23 yılda önemli yatırımlarla buluştuğunu belirtti.
Yazmacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eğitimden sağlığa, ulaşımdan çevre yatırımlarına kadar birçok alanda önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade ederek, “Birileri sadece konuşurken biz eser ürettik.” dedi.
Konuşmasında yatırım rakamlarına da yer veren Yazmacı, 2023-2025 yılları arasında 18 milyar 506 milyon liralık yatırımın tamamlandığını, 2026 yılında tamamlanan projelerin yaklaşık 7 milyar liraya ulaştığını söyledi. Kent genelinde proje bedeli 93 milyar 150 milyon lirayı aşan yatırımların ise sürdüğünü kaydetti.
Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin yüzde 95 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaştığını belirten Yazmacı, ilçelerde yeni hastaneler, aile sağlığı merkezleri ve acil sağlık tesislerinin yapımının devam ettiğini ifade etti.
Eğitim yatırımları, TOKİ konutları, Göbeklitepe ve Taştepeler Projesi, tarımsal destekler ile ulaşım projelerine de değinen Yazmacı, AK Parti’nin hizmet anlayışının eser üretmeye dayandığını söyledi.
Tanal: “Acaba farklı bir Şanlıurfa’da mı yaşıyoruz?”
AK Parti’nin yatırım değerlendirmelerine CHP sıralarından farklı bir bakış geldi.
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, konuşmasına “Acaba biz farklı bir Şanlıurfa’da mı yaşıyoruz?” sözleriyle başladı.
Yazmacı’nın çizdiği tabloyu eleştiren Tanal, “Şanlıurfa’yı adeta Paris gibi anlattı. Keşke öyle olsa.” ifadelerini kullandı.
“Vatandaş elektriksiz, çiftçi susuz”
Tanal, özellikle yaz aylarında yaşanan elektrik kesintilerinin çiftçiyi büyük mağduriyetle karşı karşıya bıraktığını savundu.
Kentte sulama yapılamadığı için ürünlerin kuruma tehlikesi yaşadığını belirten Tanal, “Bu kadar yatırım yapıldıysa vatandaş neden 46 derece sıcaklıkta elektriksiz kalıyor? Çiftçi neden günlerce elektrik alamıyor? Tarlalar neden sulanamıyor?” sorularını yöneltti.
Sağlık hizmetlerinde doktor eksikliği, eğitimde öğretmen ihtiyacı ve okul yetersizliği bulunduğunu ileri süren Tanal, ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok esnafın zor günler geçirdiğini ifade etti.
Mevsimlik tarım işçilerini gündeme getirdi
Mahmut Tanal, konuşmasında mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarına da dikkat çekti.
Şanlıurfa’da yüz binlerce mevsimlik tarım işçisinin temel ihtiyaçlardan yoksun şekilde yaşam mücadelesi verdiğini belirten Tanal, bu sorunların çözümü için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
AK Parti milletvekillerinin kentin temel sorunlarını yeterince gündeme taşımadığını öne süren Tanal, özellikle elektrik, sulama ve çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunlar konusunda daha etkin girişimlerde bulunulması çağrısı yaptı.
Aynı şehir, iki farklı değerlendirme
TBMM Genel Kurulu’nda peş peşe yapılan konuşmalar, Şanlıurfa’nın mevcut durumuna ilişkin siyasi görüş ayrılığını da ortaya koydu.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, hükümet döneminde hayata geçirilen yatırımları ve devam eden projeleri ön plana çıkarırken, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise vatandaşların günlük yaşamda karşı karşıya kaldığı elektrik kesintileri, tarımsal sulama, sağlık, eğitim ve ekonomik sorunlara dikkat çekti.
İki milletvekilinin aynı kürsüden yaptığı farklı değerlendirmeler, Şanlıurfa’nın hem yatırımlar hem de çözüm bekleyen sorunlarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde yer almaya devam etti.
CHP Birecik İlçe Başkanlığına Fethi Durap Atandı
1
Vali Şıldak Acı Haberi Duyurdu: 3 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
9789 kez okundu
2
Şanlıurfa’da Yağmur Değil, İhmal Yağıyor
6081 kez okundu
3
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
4668 kez okundu
4
SİYASETİN ÇİVİSİ ÇIKTI: PARTİLER DEĞİL, KİMLİKLER KARIŞTI
3117 kez okundu
5
Bitki çaylarında hazırlama talimatı zorunlu hale geldi
1008 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.