Cumhuriyet’in 103’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kayseri Valiliğinde gerçekleşen tebrikat töreniyle başladı.
Yapılan törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tümgeneral Serkan Gökhan Can ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlamalar törenin ardından Kayseri Cumhuriyet meydanında devam etti. Törende konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Bugün Kayseri’nin meydanında, bağımsızlık irademizin dünyaya ilan edildiği tarihi günün yıl dönümünde, o günü anmak için coşkuyla, gururla ve onurla bir araya geldik. Cumhuriyetimizin 103’üncü yılı kutlu olsun” dedi.
Kutlama kapsamında her yıl düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Tırmanışında Erciyes Dağı zirvesinde açılan Türk Bayrağı, tırmanış ekibi tarafından törenle Vali Çiçek’e teslim edildi.
Halk oyunları gösterilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı, AFAD, Kızılay, izciler, gaziler, sporcular, itfaiye personeli, asker ve polislerin kortej geçişi yapıldı.
Hibya Haber Ajansı
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
9575 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5918 kez okundu
3
Keskinbıçak ve Bulut Aileleri Barıştı-(VİDEO)
2709 kez okundu
4
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kazakistan Cumhuriyet Günü’nü kutladı
2146 kez okundu
5
Küba’da Görme Engelliler için Ulusal Rehabilitasyon Merkezi yeniden açıldı
1446 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.