Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede yaşanan sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Kurum, 83 yılın en yüksek yağışının kaydedildiğini belirterek, “Yaklaşık 273 kilogram yağışın şu ana kadar düştüğü bir afetten bahsediyoruz” dedi.
Afetin ilk anından itibaren devletin tüm birimleriyle sahada çalışma yürütüldüğünü ifade eden Kurum, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.
İçişleri Bakanı ile birlikte sahadaki sorunları yerinde tespit etmek amacıyla bölgeyi ziyaret ettiklerini aktaran Kurum, afetin en yoğun yaşandığı bölgede çok sayıda binanın su altında kaldığını, vatandaşların altyapıya ilişkin sorunlarının değerlendirildiğini kaydetti.
İklim değişikliğinin etkilerinin Türkiye’de ve dünyada giderek arttığını vurgulayan Kurum, “İklim değişikliğiyle mücadele etmek bir tercih değil, zorunluluk” ifadelerini kullandı.
İstanbul’un depreme hazırlanması, planlı kentleşmenin sağlanması ve afetlere karşı gerekli tedbirlerin alınmasının önemine değinen Kurum, bölgedeki su baskınlarının kapalı dere kesiti, yetersiz altyapı ve çarpık kentleşmeyle ilişkili olduğunu belirtti.
Kurum, bölgede tespit edilen sorunların değerlendirileceğini ifade ederek açıklamasında afet sonrası müdahale ve alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekti.
Hibya Haber Ajansı
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
9223 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5908 kez okundu
3
Keskinbıçak ve Bulut Aileleri Barıştı-(VİDEO)
2245 kez okundu
4
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1297 kez okundu
5
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1171 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.