İmsak Vakti 02:00
02:00
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Güvenlik Daire Başkanlığı Fikri Mülkiyet Suçları Merkez Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinesinde, taklit ve tağşiş ürünlerin piyasaya arzının önlenmesi amacıyla 81 ilde “Gıda Güvenliği-1” operasyonları düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlükleri Güvenlik Şube Müdürlükleri ile Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli toplam 3 bin 50 personelin katıldığı çalışmalarda, ülke genelinde bin 908 adreste eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.
Denetimlerde piyasa değeri yaklaşık 61 milyon TL olan çok sayıda sahte, taklit ve tağşiş edilmiş gıda, içecek ve takviye edici ürün ile üretim, dolum, etiketleme ve ambalajlamada kullanılan materyal ele geçirildi.
Operasyonlar kapsamında 73 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, mevzuata aykırılık tespit edilen işletmelere toplam 12 milyon 120 bin 200 TL idari para cezası uygulandı.
Açıklamada, operasyonlarda görev alan polisler ile Güvenlik Daire Başkanlığı, Fikri Mülkiyet Suçları Merkez Müdürlüğü ve çalışmalara katkı sağlayan personel tebrik edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne teşekkür edildi.
Hibya Haber Ajansı
Güçlü dolar ve yüksek tahvil faizleri altın üzerindeki baskıyı koruyor
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
8303 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5902 kez okundu
3
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1289 kez okundu
4
Keskinbıçak ve Bulut Aileleri Barıştı-(VİDEO)
1251 kez okundu
5
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1164 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.