USD
EURO
ALTIN

Zorunlu park 15 eylülde yasalaşıyor

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- çevre ve şehircilik bakanlığı özellikle büyük kentlerde ve yerleşim yerlerindeki otopark sorunu çözüme kavuşturmak adına yeni düzenlemelere gidiyor. Çevre ve Şehircilik bakanlığınca hazırlanan ve her daireye bir otopark yapılması zorunluluğunu getiren otopark yönetmenliği 15’de yürürlüğe girecek. Buna göre otopark yönetmenliği ile halen her 3 daireye 1 otopark zorunluluğu her daireye 1 otopark […]

Zorunlu park 15 eylülde yasalaşıyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- çevre ve şehircilik bakanlığı özellikle büyük kentlerde ve yerleşim yerlerindeki otopark sorunu çözüme kavuşturmak adına yeni düzenlemelere gidiyor. Çevre ve Şehircilik bakanlığınca hazırlanan ve her daireye bir otopark yapılması zorunluluğunu getiren otopark yönetmenliği 15’de yürürlüğe girecek. Buna göre otopark yönetmenliği ile halen her 3 daireye 1 otopark zorunluluğu her daireye 1 otopark olarak revize edilirken, belediyelerin bu sayıyı artırabilmelerine de imkan sağlandı. Yönetmenlikle her otopark yerinin belediyelerce bu yönde karar alınması halinde,ait olduğu bağımsız bölümün eklentisi olarak tapuda belirtilebilmesi imkanı da getiriliyor.

BELEDİYELER OTOPARK KOLAYLIĞI

Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yürürlüğe girecek olan otopark yönetmenliği ile birlikte özellikle Bozova kent merkezindeki otopark sorununa da çözüm getirmiş olunacak. Bozova belediyesi belediyeye ait olan arsa ve arazisini otoparka dönüştürerek hem belediyeye ek gelir hem de kent merkezindeki trafik yoğunluğuna da çözüm getirmiş olunacak. Bozova kent merkezinde bulunan tek cadde üzerinde her iki tarafa yapılan parklar nedeniyle çoğu zaman trafik tıkanma noktasına geliniyor. Özellikle eğitim öğretim dönemlerinde bu manzara daha da artıyor. Belediye yeni yönetmenlikle birlikte ilçe acilen bir otopark yapması gerekiyor. İmar yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile yine yönetmenlikte yer alan bir diğer yenilik ise su basma kotu +1,20 metre altında yapılacak olan ve bina ihtiyacının 2 katı kadar otopark alanı emsal hesabı dışında tutulması olarak belirlendi. Bu sayede bakanlıkça bina bahçelerinin otopark olarak kullanımının azaltılması hedeflendi. Tamamen gömülü bodrum katlarda yer alan ve açığa çıkamayan otoparklar ise alan sınırı olmadan tamamen emsal harici tutulacak. Yönetmenlikle zeminin altında kalmak kaydıyla yan ve arka bahçelerin tamamının altı,ön bahçenin ise yola 3 metre kalana kadar altı tamamen otopark yapılabilir hale getirilecek. Ön bahçe genişliği en az 7 metre olan parsellerde ise binaya en az 2 metre mesafe bırakmak kaydıyla ön bahçede açık otopark yapılabilecek.

FACEBOOK YORUMLARI