USD
EURO
ALTIN

Ziraat Oda Başkanı Müslüm Okan;‘çiftçilerimizin hasarı büyük’

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa il genelinde yaşanan yoğun yağmur sonrasında meydana gelen sel felaketi Bozova ilçe genelinde binlerce tarım arazisinin hasar görmesine neden oldu. Sel felaketi ile ilgili bir açıklamada bulunan Ziraat Oda Başkanı Müslüm Okan, bölgemizde yaşanan yoğum yağmur sonrasında meydana gelen sel ile birlikte birlerce dönümlük tarım arazisi büyük hasar gördü. Sel sonrasında hasar […]

Ziraat Oda Başkanı Müslüm Okan;‘çiftçilerimizin hasarı büyük’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa il genelinde yaşanan yoğun yağmur sonrasında meydana gelen sel felaketi Bozova ilçe genelinde binlerce tarım arazisinin hasar görmesine neden oldu. Sel felaketi ile ilgili bir açıklamada bulunan Ziraat Oda Başkanı Müslüm Okan, bölgemizde yaşanan yoğum yağmur sonrasında meydana gelen sel ile birlikte birlerce dönümlük tarım arazisi büyük hasar gördü. Sel sonrasında hasar tespiti içinde ayrıca oda olarak çalışmalarda bulunacağız.

 

Fuat ARSLAN

6 Şubatta bölgemizde yaşanan depremin yaralarını saramazken, geçtiğimiz hafta içerisinde Şanlıurfa  ve Adıyaman illerinde yoğun yağmur sonrasında İlimizde ve ilçemizde yaşanan sel felaketinde birlerce dönümlük ekili tarım arazisinde hasarlar meydana geldi. Sel felaketi ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Ziraat Oda Başkanı Müslüm Okan, ‘ öncelikle ilimizde ve ilçemizde yaşanan sel felaketi sonrasında tarım arazilerinde oluşan hasarlardan dolayı tüm çiftçilerimize büyük geçmiş olsun, Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin hasar tespitlerini yapmak için oluşan suların çekilmesi ile birlikte hasar tespit çalışmalarına başlayacağız. Aldığımız bilgilere göre ilçemiz genelinde 4 bin dönüme yakın ekili arazi ve fıstık bahçelerinde hasar oluştuğu tespitine vardık. Bu tespitlerin tam anlamıyla belli olması içinde sel sularının çekilmesi ve tarım arazilerinde yapacağımız hasar tespitleri ile belli olacaktır. Temennim bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasıdır. Ülkemizin ekonomisine büyük katkısı olan tarım alanında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve çiftçilerimizin ektikleri ekinlerin zarar görmemesini de tek dileğimdir. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar her zaman çiftçilerimizin sorunlarının çözümü için çalışmalarda bulunduk. İnşallah tüm çiftçi ve üreticilerimizin sorunlarını çözme noktasında şahsım ve yönetimdeki tüm arkadaşlarımla birlikte hareket ederek çiftçi ve üreticilerimize hizmet edeceğiz’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI