USD
EURO
ALTIN

Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘kuraklık korkutuyor’

Nisan ayında can suyu olarak beklenen yağışların olmayışından dolayı başta hububat olmak üzere pamuk, şeker pancarı ve ikimi yapılması beklenen diğer ürünler için yağışlara ihtiyaç olduğu öğrenildi. Cuma günü Cuma namazı sonrasında yağmur duası yapılırken, yağışların olmaması halinde sulama suyu ile tarım arazilerin sulanması bekleniliyor. Geçtiğimiz ay tarımda ekili alanlara Sulama suyu verilirken, yağışların nisan […]

Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘kuraklık korkutuyor’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Nisan ayında can suyu olarak beklenen yağışların olmayışından dolayı başta hububat olmak üzere pamuk, şeker pancarı ve ikimi yapılması beklenen diğer ürünler için yağışlara ihtiyaç olduğu öğrenildi.
  • Cuma günü Cuma namazı sonrasında yağmur duası yapılırken, yağışların olmaması halinde sulama suyu ile tarım arazilerin sulanması bekleniliyor.
  • Geçtiğimiz ay tarımda ekili alanlara Sulama suyu verilirken, yağışların nisan ayında olmaması ise çiftçi ve üreticileri tedirgin ettiği öğrenildi.

 

Abdurrahim ALTUN

BOZOVA- Nisan ayında beklenen yeterli yağışların olmaması nedeniyle ekili tarım arazilerinde büyük bir sıkıntı olduğu öğrenilirken, konu ile ilgili olarak tarım arazilerinde yaptığı incelemeler sonrasında bir açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, ‘Güneydoğunun büyük bir kısmında baş gösteren kuraklık riski hepimizi ürkütüyor. Bir haftaya kadar yağışların düşmemesi hububat alanlarının%60-70 hasar görmesi demektir.Bakanlığın ve siyasi otoritenin acil önlem arayışına girmesi gerekiyor.başta Bozova merkez de atıl durumunda olan tesisinin faaliyette geçirmek öbür bölgeleri de suya kavuşturmak ve kuraklıktan dolayı çiftçilerimizin  banka ve Kooperatiflere olan borçları faizsiz  ertelenmek aciliyet arz etmektedir. Pamuk ekimine başlanan bugünlerde özellikle sulama suyu ihtiyaç duyulan Bozova merkez bölgesinde suyun verilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra yine Baziki ovasında halı hazırda verilen sulama suyu ile birlikte yağışlara da ihtiyaç duyulmaktadır’ dedi

FACEBOOK YORUMLARI