USD
EURO
ALTIN

Zeytincilik bölgede hayat buluyor

Özel HABER BOZOVA- Tarımda bölgede her geçen gün ürün deseni artanken, bölgede fıstıktan sonra en büyük rağbetin zeytinin gördüğü gözler önüne seriliyor. Bozova kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de her geçen gün zeytinciliğe rağbet artarken, yetiştirilen zeytinlerinde işletilmesi içinde tesisler artıyor. En son olarak sağırlı kırsal mahallesinde kapılarını zeytin üreticilerine açan Demir zeytin işletme […]

Zeytincilik bölgede hayat buluyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Özel HABER

BOZOVA- Tarımda bölgede her geçen gün ürün deseni artanken, bölgede fıstıktan sonra en büyük rağbetin zeytinin gördüğü gözler önüne seriliyor. Bozova kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de her geçen gün zeytinciliğe rağbet artarken, yetiştirilen zeytinlerinde işletilmesi içinde tesisler artıyor. En son olarak sağırlı kırsal mahallesinde kapılarını zeytin üreticilerine açan Demir zeytin işletme tesisi bölgeye hitap eden en modern tesis olarak hizmet veriyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan tesis işletmecisi Kadir Demir, ‘ bölgemizde en büyük ihtiyaç olan zeytin işletme tesisimizi hizmete açtık. Günlük 90 ton zeytin yağı işletme kapasitesine sahip işletmemiz son model modern bir tesis olarak hizmet vermekteyiz. Tesisimiz Avrupa Birliği fon tarafından finansmanı hibe olarak deste k vermektedir. Bölgemizde yetiştirilen zeytinleri en şekilde işleterek üreticilerimize yağ olarak verilmektedir. Ümidimiz bölgemizde zeytin kooperatiflerinin açılması ve birlik oluşturulmasıdır’ dedi.

ZEYTİN ÜRETİCİSİ DERTLİ

Yeni açılan tesislerde gazetemiz imtiyaz sahibi Abdurrahman Elçi ve Tarım orman ilçe müdürlüğünde görevli mühendisleri Hakan Akgün ile yapılan incelemede tesiste bulunan zeytin üreticileri ile görüş alış verişinde bulundular. Üreticiler ile yapılan görüşmede üreticilerin zeytinlerini işlettikten sonra yağın pazarlanması ve piyasaya sürümesi için büyük zorluklar çektiklerini dile getirdiler. Üreticiler bölgemizde her geçe gün artan zeytin yetiştiriciliğine destek verilmelidir. Zeytin yağlarımız elde kalmaması için gerekli girişimlerde bulunulması gerekiyor. Bizler yetiştirdiğimiz zeytin ağaçlarında gerekli verimi alabilmek ve kaliteli ürün olarak piyasaya sürmek istiyoruz. Bölgemizde açılan Demir zeytin işletme tesisinde işlettiğimiz zeytinlerimizi yağ haline getiriyoruz. Bu yağlarımızın bir an önce piyasaya sürülmesi ve kazanç elde etmemiz için bizlere gerekli desteğin verilmesini istiyoruz.

FACEBOOK YORUMLARI