USD
EURO
ALTIN

Yüz yüze Eğitim başlıyor mu

Mahmut ALBAYRAK Yeni eğitim öğretim yılı bu yıl ilk kez yüz yüze eğitim olarak 21 eylül’de start alıyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde bu yıl ilk kez okula başlayacak olan okul öncesi ve birinci sınıflar ilk ders başı yapacaklar. Okulların açılmasına sayılı günler kala tüm okullarda yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklar tamamlanılıyor. Bu yıl […]

Yüz yüze Eğitim başlıyor mu
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

Yeni eğitim öğretim yılı bu yıl ilk kez yüz yüze eğitim olarak 21 eylül’de start alıyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde bu yıl ilk kez okula başlayacak olan okul öncesi ve birinci sınıflar ilk ders başı yapacaklar. Okulların açılmasına sayılı günler kala tüm okullarda yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklar tamamlanılıyor. Bu yıl ilk kez okul zili okul öncesi ve birinci sınıflar için çalacak. Corona virüs salgın hastalığı nedeniyle ara ara sınıfların ve öğrencilerin ders başı yapacağını belirten Milli Eğitim Bakanlığı okullarda bu yıl nasıl bir eğitim sistemi işlenecek o da veliler ve öğrenciler tarafından büyük merak uyandırdı. Yeni okula başlayacak olan öğrencilerin yanı sıra ara sınıflarda ve özellikle bu yıl üniversite sınavına ve Liselere geçiş sınavlarına katılacak olan 8’ci ve 12’ci sınıflar nasıl bir eğitim alacakları da büyük bir merak uyandırıyor. Corona virüs salgın hastalığından dolayı yüz yüze eğitime kademeli olarak verileceği öğrenilirken, dershanelerde kurslar ve eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Dershanelerde verilen eğitimlerde corona virüs salgın hastalığı ne kadar önlenmiş veya ne kadar korunabilir öğrenciler. Dershanelerde verilen eğitimler neden devlet okullarında verilmiyor.

OKULLAR NE KADAR HAZIR

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala okullar ne kadar eğitime hazır corona virüs salgın hastalığı önlemleri ne şekilde alınmış, dersliklerde eğitim görecek öğrenciler nasıl bir oturma şekli ile eğitim alacaklar. Sosyal mesafe ne kadar korunabilinecek. Bu yıl ilk kez okul öncesi ve birinci sınıfa gidecek öğrencilerin koruması nasıl sağlanacak. Öğrencilere sosyal mesafe,hijyen ve maske kuralları nasıl uygulanacak. Tüm bu soruları merak eden öğrenci velileri, ‘ yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte okullara bu yıl ilk kez başlayacak olan öğrenciler kendilerini ne kadar koruyabilecekler. Milli Eğitim bakanlığı tarafında 30 dakika ders 10 dakika arada öğrencilerimiz  teneffüslerde kendilerini nasıl koruyacaklar. Bu öğrenciler hiç mi oyun oynamayacaklar hiç mi tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamayacaklar. Onların sağlığı bizlerin sağlığı kadar önemli okullarda ne gibi önlemler alınmış veya alınacak. Bu çocuklarla kim ilgilenecek. Nasıl bir uygulama yapılacak onu çok merak ediyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLARI