USD
EURO
ALTIN

Yüreğimiz 6.8 şiddetinde yandı

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Cuma günü saat 20:55’te merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olmak üzere Malatya,Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır,Adana,Mersin,Gaziantep, Kahramanmaraş, illeri başta olmak üzere bir çok il ve ilçede depremin şiddeti hissedildi. Tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Bozova ilçesinde de depremin şiddeti hissedilirken, deprem anı ve sonrasında Bozova Halkı soluğu dışarıda aldı. Deprem sonrasında Bozova Belediyesi […]

Yüreğimiz 6.8 şiddetinde yandı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Cuma günü saat 20:55’te merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olmak üzere Malatya,Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır,Adana,Mersin,Gaziantep, Kahramanmaraş, illeri başta olmak üzere bir çok il ve ilçede depremin şiddeti hissedildi. Tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Bozova ilçesinde de depremin şiddeti hissedilirken, deprem anı ve sonrasında Bozova Halkı soluğu dışarıda aldı. Deprem sonrasında Bozova Belediyesi tarafından acil kriz masası oluşturulduğu öğrenildi. Depremde gerek ilçe genelinde gerekse kırsal mahallelerde meydana gelen ve gelebilecek sorunlara acil olarak yetişme adına gece boyunca kriz merkezinde personel bekletildiği öğrenildi. Kurulan acil kriz masasında Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy’da görev aldığı öğrenildi.

YÜREĞİMİZ YANDI

Merkez Üssü Elazığ sivrice ilçesi başta olmak üzere Elazığ’ın diğer ilçe ve köylerinde ve Malatya il ve ilçelerindeki depremde en son belirlemelere göre 35 kişinin yaşamını yetirdiği öğrenildi. Deprem anından itibaren başta hükümet olmak üzere STK’lar ve halk adeta Elazığ ve Malatya illerine kurtarma çalışmalarına katılma adına seferber olduğu görüldü. Depremin yaşandığı bölgeye tüm Türkiye’deki AFAD ekipleri bölgeye kurtarma çalışmaları için intikal ederlerken, deprem bölgesine başta Sağlık bakanı, İçişleri Bakanlığı ve diğer bakanlıklar olmak üzere Cumhurbaşkanı TBMM başkanı Cumhurbaşkanı yardımcısı ve diğer bakanlıklarda bölgeye gittiler. Deprem zadelere AFAD ve Kızılay tarafından çadır, batanniye giyim kuşam ve yiyecek bakımında da anında intikal edildiği öğrenildi. AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye 7 bin 505 çadır ulaştırılmış olup; ihtiyaç duyulan çadırların dağıtımı ve kurulumu tamamlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları kapsamında bin 521 bina analiz edilmiştir. Şu ana kadar yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucu aşağıda sunulmaktadır. Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda 3 bin 433 arama kurtarma personeli ile diğer çalışma gruplarından 192 personel görev yapmaktadır. Profesyonel ekiplere, 108 kişiden oluşan STK ve gönüllü ekipleri de destek vermektedir. Elazığ şehir merkezinde halihazırda 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar toplam 3 bin 733 personel, 554 araç, 17 arama kurtarma köpeği ve 5 hava aracıyla devam etmektedir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makineleri, AFAD koordinasyonunda görevlendirilirken, bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinesi çalıştırılmamaktadır.AFAD’dan yapılan açıklamada, AFAD koordinasyonunda yürütülen müdahale faaliyetleri sonucunda, enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısının 45 olduğu ve hayatını kaybeden kişi sayısının ise 35 olduğu yer aldı. Açıklamada, depremden sonra bin 607 kişinin hastanelere başvurduğu belirtildi.

BAŞKANLARDAN MESAJLAR

Elazığ ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrasında Bozova AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Deveci, ‘öncelikle depremde yaşamlarını yetiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken deprem enkazında sağ kurtarılan tüm vatandaşlarımızı da acil şifalar diliyorum. Elazığ ve Malatya illerinde meydan gelen depremde adeta yüreğimiz yandı. Allah hepimize sabırlar ihsan eylesin’ dedi. Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy ise ‘yüreğimiz yandı. Allah bu tür felaketleri bir kez daha ülkemize milletimize vermesin, depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Depremde sağ kurtarılarak hastanelerde olan vatandaşlarımızı da acil şifalar dilerim. Elazığ depreminin yaşandığı gece il ve ilçemizde de yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum’ dedi. Bozova Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Remzi Özaydın ise ‘Elazığ ve Malatya ilinde Cuma günü meydana gelen depremde yaşamlarını yetiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımızı da acil şifalar diliyorum’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI