USD
EURO
ALTIN

Vekil Aydınlık GAP havaalanı sorununu TBMM’ye taşıdı

İbrahim Halil KUŞ GAP Havaalanı’nda her kış yaşanan sis nedeniyle uçak iniş kalkışlarının yapılmaması ve sefer sayılarının düşürülmesi TBMM gündemine taşındı.CHP ŞanlıurfaMilletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa GAP havaalanıyla ilgili sorun ve şikâyetlerin bir türlü bitmek bilmediğini ifade ederek şunları söyledi: “Şimdi de sorunumuz sis. ILS cihazının olmaması nedeniyle uçakların sis gerekçesiyle iniş kalkış yapamıyor, yolcular çevredeki havaalanlarına yönlendiriliyor. Sis […]

Vekil Aydınlık GAP havaalanı sorununu  TBMM’ye taşıdı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

İbrahim Halil KUŞ

GAP Havaalanı’nda her kış yaşanan sis nedeniyle uçak iniş kalkışlarının yapılmaması ve sefer sayılarının düşürülmesi TBMM gündemine taşındı.CHP ŞanlıurfaMilletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa GAP havaalanıyla ilgili sorun ve şikâyetlerin bir türlü bitmek bilmediğini ifade ederek şunları söyledi: “Şimdi de sorunumuz sis. ILS cihazının olmaması nedeniyle uçakların sis gerekçesiyle iniş kalkış yapamıyor, yolcular çevredeki havaalanlarına yönlendiriliyor. Sis o havaalanlarını neden etkilemiyor? Oysa uçuş, iniş ve pist güvenliğini sağlayan bütün teknik araç ve gereçler eksiksiz olarak Şanlıurfa Havaalanı’nda da mevcut.Son dönemde Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda yaşanan aksaklıklar Urfa halkına ve başta turizm olmak üzere çeşitli sebeplerle ilimize gelen vatandaşlarımıza ciddi sıkıntılar yaşatmıştır. Kötü hava koşulları, teknik cihaz eksikliği ve seferlerin yetersizliği hatta bazı büyük kentlere sefer olmayışı nedeniyle hemşehrilerimden çok fazla şikâyet alıyorum.CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, soru önergesinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme BakanıAdil Karaismailoğlu’na çağrıda bulunarak ”Bu yanlış uygulamayı bir an önce değiştirin ve yaşanan mağduriyete son verin“ çağrısında bulundu. Son dönemde Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda yaşanan aksaklıklar Urfa halkına ve başta turizm olmak üzere çeşitli sebeplerle ilimize gelen vatandaşlarımıza ciddi sıkıntılar yaşatmıştır. Kötü hava koşulları, teknik cihaz eksikliği ve seferlerin yetersizliği hatta bazı büyük kentlere sefer olmayışı nedeniyle hemşerilerimden çok fazla şikâyet alıyorum.

Bu bağlamda;
1) Şanlıurfa – İstanbul arasında haftalık karşılıklı olarak direkt sefer sayısı kaçtır?
2) Şanlıurfa – Ankara arasında haftalık karşılıklı olarak direkt sefer sayısı kaçtır?
3) Şanlıurfa – İzmir arasında yapılan seferlerde uçakların doluluk oranının en az %90 olmasına rağmen neden seferler kaldırılmıştır?
4) Şanlıurfa kalkışlı ve Şanlıurfa varışlı seferlerin kaldırılma sebepleri nelerdir?
5) Bir yolcunun havayolu şirketlerine ortalama maliyeti nedir?
6) Artan maliyetlerin seferlerin kaldırılmasına neden olduğunu düşünüyor musunuz?
7) Şanlıurfa – Antalya arasında talep olmasına rağmen karşılıklı olarak neden sefer düzenlenmemektedir?
8) Şanlıurfa’dan KKTC’ye eğitim görmeye giden binlerce öğrencimiz olmasına rağmen neden KKTC’ye sefer başlatılmamıştır?
9) Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe’nin bulunduğu Şanlıurfa’mızdan dünyanın metropol şehirlerine karşılıklı olarak neden seferler yapılmamaktadır?
10) GAP Havalimanı’nın kargo hizmeti vermesi için kargo hizmeti işletmesinin yeniden ihaleye açılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?
11) Kötü hava koşullarında uçağın inişine yardımcı olan “Aletli İniş Sistemi (Instrument Landing System – ILS)” nin GAP Havalimanı’nda kategori 1’den kategori 3’e çıkarılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?
12) Son 1 yılda GAP Havalimanı dışında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan havaalanlarından kaç sefer tümüyle kaldırılmıştır?

FACEBOOK YORUMLARI