USD
EURO
ALTIN

Vaka sayısı artıyor

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Türkiye’de mart ayı başında görülen corona virüs salgın hastalığı yaz aylarında normalleşmeye geçerken, kış aylarının yaklaşması ve havaların soğuması ile birlikte bir kez daha adeta hortladığı görüldü. Türkiye genelinde alınan tüm önlemlere rağmen her geçen gün vaka sayıları artarken, vatandaşların kurallara uymaları ve maske,hijyen ve mesafeye uymaları konusunda sürekli olarak uyarılar yapılmaktadır. […]

Vaka sayısı artıyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Türkiye’de mart ayı başında görülen corona virüs salgın hastalığı yaz aylarında normalleşmeye geçerken, kış aylarının yaklaşması ve havaların soğuması ile birlikte bir kez daha adeta hortladığı görüldü. Türkiye genelinde alınan tüm önlemlere rağmen her geçen gün vaka sayıları artarken, vatandaşların kurallara uymaları ve maske,hijyen ve mesafeye uymaları konusunda sürekli olarak uyarılar yapılmaktadır. Geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde açık alanlarda sigara içilmemesi için çıkarılan genelgeler tüm ilerlere İçişleri bakanlığı tarafından gönderildi. İçişleri bakanlığı ayrıca başta emniyet ve jandarma ekipleri başta olmak üzere belediyelerin zabıta ekipleri ve tarım ve orman müdürlüğü ekipleri sürekli olarak denetimlerde bulunulması konusunda uyarılar yaptığı ve bu uyarılar doğrultusunda denetimlerin aralıksız olarak sürdüğü bilinmektedir.

EMNİYET EKİPLERİNDEN UYARI

Son günlerde artan vaka sayıları ile birlikte Bozova kent merkezinde emniyet ekipleri maske takmayan vatandaşları uyarılarda bulunarak ceza yememelerini sağlama adına denetimlerini sürdürüyorlar. Emniyet ekipleri özellikle ana cadde üzerinde sık sık denetimlerde bulunacaklarını ve maske takmayan sosyal mesafeye uymayanlara cezai işlem yapacakları bilgisi alındı. Vatandaşların ceza yememeleri adına maske takmaları ve sosyal mesafeye uymaları gerekiyor.

HAYAT EVE SIĞAR

Mümkün olmadıkça dışarı çıkmayın uyarılarına rağmen halkın bu kurallara bek riayet etmediği görülürken, en son olarak 65 yaş üstü kişilerinde belirli saatler dışında sokağa çıkmamaları konusunda uyarıldığı öğrenildi. Açık alanlarda sigar içilmemesi konusunda uyarılar yapılırken, cadde ve ana sokaklar dışında Pazar yerlerinde ve kalabalık ortamlarda sigara içilmemesi uyarısı yapılıyor. Halk sağlığını bu kadar önemseyen genelgeler yayımlanırken, halkta kendi ve çevresindeki kişilerin sağlığını düşünerek başta maske,hijyen ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekiyor.

23 KASIMDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI

31 Ağustosta belirli sınıflarda kademe kademe yüz yüze eğitim başlarken, ilk olarak okul öncesi eğitim daha sonra 1.sınıf 8.sınıf ve 9 ve 12’ci sınıflar için belirli günler ve saatlerde yüz yüze eğitim başlamıştı. Ara tatilin ardında şimdi gözler bilim kurulu ve milli eğitim bakanlığının vereceği kararla birlikte yüz yüze eğitimler tüm kademelerde başlayacağı söylenmektedir. Yüz yüze eğitimlerin başlaması ile birlikte salgın hastalığın yayılmaması ve önlemlerin artırılacağı da öğrenildi. Önlemler karşısında halkında mümkün olmadığı sürece dışarı çıkamamaları ve sağlığına dikkat etmeleri adına hayat eve sığar evde kalmaları gerektiğine vurgu yapılıyor.

FACEBOOK YORUMLARI