USD
EURO
ALTIN

Vaka sayıları düşüyor ölümler ise artıyor

Corona virüs salgın hastalığının ilk gününden bugüne kadar en yüksek seviyeye çıkan üzücü ölüm haberlerinin yanı sıra vaka sayılarında yaşanan düşüşler sevindirmeye devam ediliyor. Özel HABER BOZOVA- Mart 2020 tarihinde Türkiye’de görülmeye başlayan corona virüs salgın hastalığından son günlerde düşen vaka sayıları sevindirirken, ölüm vakaları da artıyor. Vaka sayılarında düşüşlerin yaşanması olumlu karşılanırken, halen yoğun […]

Vaka sayıları düşüyor ölümler ise artıyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Corona virüs salgın hastalığının ilk gününden bugüne kadar en yüksek seviyeye çıkan üzücü ölüm haberlerinin yanı sıra vaka sayılarında yaşanan düşüşler sevindirmeye devam ediliyor.
  • Özel HABER

    BOZOVA- Mart 2020 tarihinde Türkiye’de görülmeye başlayan corona virüs salgın hastalığından son günlerde düşen vaka sayıları sevindirirken, ölüm vakaları da artıyor. Vaka sayılarında düşüşlerin yaşanması olumlu karşılanırken, halen yoğun bakında ağır hasta sayılarında ise sayı aynı son alınan bilgilere göre Sağlık Bakanlığı, 24 Aralık Türkiye Günlük Korona Tablosu’nu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte 18.102 koronavirüs vakası tespit edildi, 254 kişi hayatını kaybetti. 195. 675 test sayısı açıklanırken iyileşen sayısı 33.985 oldu. Öte yandan hasta sayısı 3.218 olarak açıklandı. Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 4,1, yatak doluluk oranı yüzde 50,8, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68,2 ventilatör doluluk oranı yüzde 40, ortalama temaslı tespit süresi 10 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,9 olarak gerçekleşti.

    DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
    Aşıdan gelen iyi haberlere dikkat çeken Bakan Fahrettin Koca, “Bugün tespit edilen 3.218 yeni hastamız var. Aktif vaka sayısındaki düşüş devam ediyor. Aşının etkili olacağı müjdesini aldık. Şimdi aşılanıp etkisini görene kadar kendimizi daha iyi koruma zamanı. Güzel günlere tedbirle hazırlanalım.” ifadelerini kullandı.

    ÇARPICI BİLGİYİ PAYLAŞTI

    Ev içi bulaşma oranlarına dikkat çeken Bakan Koca, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarımız düşüyor. Buna rağmen virüsün bulaşma yolları değişmeye başladı. Ev içi bulaşma oranları %85’e kadar yükseldi. Tedbir, tehdit neredeyse oraya odaklanmalı. Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım.” dedi.

    TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN

    Son günlerde yaşanan vaka sayılarındaki düşüş ile birlikte tedbirlerin elden bırakılmamasına değinen yetkililer, özellikle maske,hijyen ve sosyal mesafeye dikkat edilmeli, toplu alanlarda bulunulmaması ve gerekmediği kadar dışarı çıkılmaması gerekiyor. Vatandaşların buna çok dikkat etmeleri gerektiğine değindiler.

     

FACEBOOK YORUMLARI