USD
EURO
ALTIN

Vaka artışı korkutuyor

İlk olarak Çin’in Wohan kentinde görülen koronavirüs salgın hastalığı başladığı ilk günden bugüne her geçen gün artarak devam etmektedir. Türkiye’de ilk ölümlü vakanın yaşandığı mart 2020 ayından bugüne kadar yaklaşık olarak 45 milyon test yapılırken 13 ayda yaklaşık olarak 36 bin kişi yaşamını yetirdi. En son olarak geçtiğimiz hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın bilim […]

Vaka artışı korkutuyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • İlk olarak Çin’in Wohan kentinde görülen koronavirüs salgın hastalığı başladığı ilk günden bugüne her geçen gün artarak devam etmektedir. Türkiye’de ilk ölümlü vakanın yaşandığı mart 2020 ayından bugüne kadar yaklaşık olarak 45 milyon test yapılırken 13 ayda yaklaşık olarak 36 bin kişi yaşamını yetirdi.
  • En son olarak geçtiğimiz hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın bilim kurulu kararları doğrultusunda kısmi kapanma yanı sıra vaka sayıları her geçen gün artarak devam etmektedir.

 

Özel HABER

BOZOVA- Gün geçmiyor ki vaka sayılarından artışlar devam ediyor. Vakanın ilk görüldüğü Türkiye’de her geçen gün artan vakaların önüne geçme adına başlatılan aşılama ile birlikte vakalarda halen önüne geçilemiyor. En son olarak geçtiğimiz hafta başında bilim kurulunun kararları doğrultusunda kısmi kapanmanın devreye girmesi ile birlikte vakalarda artışlar giderek arttığı görülüyor. En son olarak paylaşılan tabloda vefat edenlerin sayısı 300’le dayanırken, vaka sayıları ise 60 binin üzerinde seyir ettiği görüldü. Alınan tüm tedbirlere rağmen artan vaka sayıları korkutmaya devam ediyor.

NASIL ÖNLENEBİLİR

Vaka sayılarında yaşanan artışlarla birlikte kısmi kapanmanın devreye girmesi ile birlikte halen devam eden vaka sayılarında artışla birlikte önümüzdeki günlerde de artışın devam etmesi halinde daha sıkı tedbirlerin alınacağı öğrenilirken, vakaların artmaması içinde herkesin daha dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Özellikle maske,mesafe ve hijyene dikkat edilmesi konusunda ilk günden bu yana uzmanlar ve yetkililer uyarılarda bulunurlarken, vatandaşların toplu taşıma başta olmak üzere şehirler arası seyahat ev ziyaretleri, toplu alanlarda görüşmeler, toplantı kongre,etkinliklere de ara verilmesi gerekiyor.

13 AYDA 35 BİN ÜZERİDE ÖLÜM YAŞANDI

Türkiye’de görülen 11 Mart 2020 tarihinden bugüne Türkiye genelinde koronavirüs salgın hastalığında yaşamını yetirenlerin sayısı 35 binin üzerinde aylık ortalama 2 bin 700 kişi yaşamını yetirdiği tablolarda ölüm vakalarının daha da artmasından korkuluyor. Kısmi kapanma ile birlikte yüz yüze eğitimlere de 8 ve 12’ci sınıflar haricindeki tüm sınıflarda eğitime ara verilirken, bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma saatlerine esneklik getirildiği görüldü. Bir çok sektörde kısmi kapanma yaşanırken, yaklaşan ramazan bayramı öncesinde de vakaların artması halinde bayramda da sıkı önlemlerin alınacağı öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLARI