USD
EURO
ALTIN

Uzmanlardan güneş çarpmasına dikkat uyarısı

İbrahim Halil KUŞ Uzmanlar Hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkan vatandaşlar, gölgelik alanlarda güneşten korunmaya çalışmaları uyarısında bulundular. Bugün ve yarın ilçe genelinde sıcaklıkların 40 derece üzerinde seyir edeceğinden dolayı vatandaşların güneş çarpmasına karşı daha dikkatli olmaları uyarısında bulunan uzmanlar, ‘Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle kronik hastalar ve yaşlılar başta olmak […]

Uzmanlardan güneş çarpmasına dikkat uyarısı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

İbrahim Halil KUŞ

Uzmanlar Hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkan vatandaşlar, gölgelik alanlarda güneşten korunmaya çalışmaları uyarısında bulundular. Bugün ve yarın ilçe genelinde sıcaklıkların 40 derece üzerinde seyir edeceğinden dolayı vatandaşların güneş çarpmasına karşı daha dikkatli olmaları uyarısında bulunan uzmanlar, ‘Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle kronik hastalar ve yaşlılar başta olmak üzere  şeker, tansiyon yüksekliği, kalp hastalığı ve akciğer hastalığı olan kişilerde değerlerin yükselmesi ve ilaç yetersizliklerinin ortaya çıktığını ifade ettiler. Özellikle sıcak havalarda sıvı kayıplarıyla birlikte vücut direncinde düşüşler yaşanıyor. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlara belirlenen saatler arasında dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıda bulundular.

10.00-16.00 SAATLERİ ARASINDA DIŞARIYA ÇIKILMAMALI
Özellikle hava sıcaklığının en yüksek olduğu 10-00-16.00 saatleri arasında güneş altında dolaşılmaması gölgede ve serin yerlerde durulması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Uzmanlar, bunun dışında işlerini halletmek için havanın giderek serinlendiği ve nem oranının düştüğü dönemlerde dışarı çıkılması önerisinde bulundular.. Sıcak havalarda dikkat edilmesi gereken noktalardan birisinin de giyim tarzı olduğunu aktaran Uzmanlar, kıyafet seçiminde mümkün olduğunca açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladılar Koyu renkli kıyafetlerin güneşi daha fazla çektiğini ve sıvı kaybı ile güneş çarpmalarına yol açtığını söyleyen uzmanlar, mümkün olduğunca teri çeken pamuklu kumaştan yapılmış kıyafetleri tercih etmek gerektiğine değindiler.Gıda tüketimi ve sıvı alımının da büyük öneme sahip olduğunu belirten Uzmanlar, ‘ Yüksek sıcaklıklarda terle birlikte bol miktarda tuz kaybı ortaya çıkmaktadır. Bu da vücutta halsizlik, kırgınlık gibi şikâyetlere yol açmaktadır. Sıvı kaybı sonucunda böbrekte iyi çalışmama sorunları ortaya çıkmaktadır. O yüzden mutlaka bol sıvı tüketilmesi oldukça önem arz etmektedir. Bu dönemde normalden daha fazla sıvı tüketilmesi gerekiyor. Ortalama iki, iki buçuk litreden aşağı olmamasını tavsiye ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundular. Yağlı yiyecekler, kızartmalar ve hamur işlerinden mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, daha çok zeytinyağlı ürünler, meyve ve sebze gibi gıdaların tüketilmesinin uygun olacağını belirttiler.

FACEBOOK YORUMLARI