USD
EURO
ALTIN

Üyelerimiz mağdur oluyor

Abdullah POLAT BOZOVA- Bozova’da en çok üyesi bulunan Ziraat Odasından sonra gelen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kooperatifi kredi başvurusunda bulunduklarında kredi başvurusu için Şanlıurfa ilinde bulunan Halk bankasına gitmek zorunda kalıyorlar. Başvuru sırasında ve kredi taksitlerinde her seferinde Şanlıurfa merkeze gitmek zorunda kalıyorlar. Bu hem işlerinde hem de zamanlarında kayıplara neden olmaktadır. Bu sorun ile […]

Üyelerimiz mağdur oluyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

BOZOVA- Bozova’da en çok üyesi bulunan Ziraat Odasından sonra gelen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kooperatifi kredi başvurusunda bulunduklarında kredi başvurusu için Şanlıurfa ilinde bulunan Halk bankasına gitmek zorunda kalıyorlar. Başvuru sırasında ve kredi taksitlerinde her seferinde Şanlıurfa merkeze gitmek zorunda kalıyorlar. Bu hem işlerinde hem de zamanlarında kayıplara neden olmaktadır. Bu sorun ile ilgili olarak Bozova Esnaf ve sanatkarlar Kredi Kooperatif Başkanı Nihat Satıcı, konuyu Şanlıurfa milletvekillerine iletmek üzere rapor hazırladı hazırladığı raporda ‘Bozova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak ilçemizde plasman konusunda iş ve işlemlerimizi yürüten Halk Bankası ilçemizde bulunmadığından zor durumdayız. Kooperatifimizin şuan anda 480 üyesi bulunmaktadır. 5 trilyon plasman vardır. Bozova’da Halk bankası şubesi olmadığından esnaflarımız büyük sıkıntı çekmektedir. Kooperatifimizden kredi çekmek isteyen esnafımız, vermiş olduğumuz kredi dosyasını Şanlıurfa merkezdeki Halk bankasına götürüyor. Prosedür gereği birkaç kez Şanlıurfa’ya gidiş-geliş yapmak zorunda kalıyor. Üstüne her kredi taksit ödemesinde yine Şanlıurfa’ya gidiyor. Ayrıca Bozova’da sadece Ziraat Bankası tek şubesi olması da vatandaşı mağdur etmektedir. Bugün itibariyle Bozova’daki kamu kurum ve kuruluşlarında bin 550 civarında personel çalışmaktadır. Bozova Şoförler ve Esnaf Odasına kayıtlı bin 550 üye bulunmaktadır. Ziraat Odasının 2 bin 500 üyesi bulunmaktadır. Bozova’da Halk Bankasının açılmasını istiyoruz’ dedi.

VEKİLLERE RAPORU VERDİ

16 Nisanda yapılacak referandum seçimi öncesinde Bozova ilçesine gelen AK Parti Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Halil Özcan’a Halk Bankası ile ilgili raporu sunan Bozova Şoförler ve Esnaflar Oda Başkanı Nihat Satıcı, ‘ oda başkanı olarak üyelerimizin çok mağdur olduklarını belirten raporu sayın vekillerimize arz ettim. Raporda Bozova’da Halk Bankası şubesinin açılmasını talebinde bulunduk umarım bu sorun en kısa sürede çözüme kavuşur. Hem oda olarak hemde odamıza bağlı üyelerimiz rahat bir nefes almış olacaktır. İlçemizde sadece Ziraat Bankası şubesi bulunmaktadır. Esnaflar olarak en çok işimize yarayan banka şubesi Halk Banktır. Şanlıurfa kent merkezi başta olmak üzere bir çok ilçemizde Halk Bankası şubesi bulunmaktadır. Bulunmayan ilçelerin başında Bozova, Halfeti veHarran geliyor. Bu ilçelerimizde de halk bankası şubesinin bir an önce açılmasını talep ediyoruz. Hazırladığımız raporu sayın vekillerimize teslim ettik onlarda bu işin takipçisi olacaklarını ve en kısa sürede bu ilçelerimize halk bankası şubesinin açılması için mücedele edeceklerini ve esnafımızın ve halkımızın rahat bir nefes almasını sağlayacaklarını belirttiler. Bende odam şahsım ve tüm üyelerim adına konuya vukuf olan tüm vekillerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

ESNAFTAN SEVİNÇ YAŞANDI

Bozova Şoförler ve Esnaflar, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Nihat Satıcı’nın Halk bankası şubesi ile ilgili raporu hazırlayıp milletvekillerine iletmesi üzerine oda üyeleri ve esnafta büyük bir sevinç yaşandı. Esnaflar, ‘ umarız başkanımızın halk bankası ile ilgili olarak sunmuş olduğu rapor kısa sürede neticelenir. Esnaflar olarak kredi başvurusu başta olmak üzere diğer ödemelerimizde de sorunlar yaşamaktayız. İlçemizde sadece ziraat bankası bulunmaktadır. Tek şubenin olması hem bizleri hem de diğer vatandaşları mağdur olmasına neden olmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’ dediler.

SONY DSC

FACEBOOK YORUMLARI