USD
EURO
ALTIN

TRAFİK EĞİTİM PARKI PROTOKOLÜ İMZALANDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak olan 30 dönümlük Trafik Eğitim Parkı’;nın protokolü imzalandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trafik eğitimi için önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ;Kent Ulaşım Projesi kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ortaklaşa olarak Trafik Eğitim Parkı yapacak. Seyrantepe Mahallesinde 30 dönümlük alanda yapılacak olan […]

TRAFİK EĞİTİM PARKI PROTOKOLÜ İMZALANDI
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak olan 30 dönümlük Trafik Eğitim Parkı’;nın protokolü imzalandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trafik eğitimi için önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ;Kent Ulaşım Projesi kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ortaklaşa olarak Trafik Eğitim Parkı yapacak. Seyrantepe Mahallesinde 30 dönümlük alanda yapılacak olan Trafik Eğitim Parkı’nın protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil hazırlanan protokolü imzaladı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: TRAFİK EĞİTİMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE HAZIRLADIK

Genç bir nüfusa sahip olan Şanlıurfa’da trafik eğitiminin erken yaşlarda öğrenilmesi için GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığıyla birlikte Seyrantepe Mahallesinde 30 dönümlük alanda Trafik Eğitim Parkı yapacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ;Şanlıurfa için GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile birlikte ortak hareket ediyoruz. Ulaşım Daire Başkanlığımızın hazırladığı proje ile 30 bin metrekare alanda kurulacak olan Trafik Eğitim Parkını Şanlıurfa’ya kazandırıyoruz. 30 bin metrekare alan üzerinde 10 bin metrekare pistten oluşan, her türlü trafik kuralının eğitiminin verilebileceği şekilde projelendirildi. 2018 yılında tamamlanacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin en genç iliyiz, 670 bin öğrencimiz var ve bu gençlerin trafik kurallarını öğrenmesi gerekiyor. Bunları öğrenirken de bulvarlarda şehir içerisinde trafik kurallarını öğrenmemiz geç zaman alıyor. Bu eğitimleri erken alabilmemiz için eğitim kuruluşları ile proje tamamlandıktan sonra protokolünü hazırlayacağız. Trafik kurallarının öğrenilmesinde projemiz çok önemli bir fonksiyon sağlayacaktır. Her şey insan için ve bu projemizde insan için hayata geçiriliyor’ dedi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise projenin Şanlıurfalılar için hayırlı olmasını diledi. Trafik Eğitim Parkı projesi kapsamında 30 dönümlük alanda 14 dönüm eğitim pisti, yeşil alanlar, deneyimli trafik eğitmenleri tarafından ilkokul ve anaokulu öğrencilerine akülü araçlar kullanarak eğitimler verilecek. İçerisinde 3 adet bina, açık hava dersliği, üstgeçit,otobüs durakları, çocuk oyun parkı ve bir yonca kavşağının bulunduğu minyatür bir şehrin canlandırıldığı proje kısa sürede tamamlanacak.(HABER MERKEZİ)

FACEBOOK YORUMLARI