USD
EURO
ALTIN

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Tokat’tan seslendi:“Gazeteciler sorunlarına sahip çıkmalı”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca,gazetecilerin kendi sorunlarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.Genel Başkan Yılmaz Karaca, teşkilat ziyaretleri kapsamında geldiği Tokat Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “TGF Anadolu basınının çözümü noktasında pandemi koşullarına rağmen bir yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Geçen ay Batı Karadeniz, Ege ve Akdeniz’in bir bölümünü gezdikten sonra İç Anadolu, Doğu Anadolu ve […]

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Tokat’tan seslendi:“Gazeteciler sorunlarına sahip çıkmalı”
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca,gazetecilerin kendi sorunlarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.Genel Başkan Yılmaz Karaca, teşkilat ziyaretleri kapsamında geldiği Tokat Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “TGF Anadolu basınının çözümü noktasında pandemi koşullarına rağmen bir yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Geçen ay Batı Karadeniz, Ege ve Akdeniz’in bir bölümünü gezdikten sonra İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu’yu gezerek meslektaşların sorunlarını yerinde tespit ederek kamuoyuna aktarmaya çalışacağız. 10 gün içerisinde yaklaşık 25 ili gezeceğiz. Anadolu basını yanıyor, yok oluyor. Hep söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz. Sorunlarının çözümü noktasında kimsenin kılı kıpırdamıyor. Bu nedenle gazeteciler kendi sorunlarına sahip çıkmalı. Gazeteciler kendi şehirlerinde milletvekillerine, siyasetçilere baskı uygulamalı. Artık eylem zamanı” dedi

AMAÇ ANADOLU BASININI BİTİRMEK Mİ?

Genel Başkan Yılmaz Karaca, hükümetin aldığı tasarruf tedbirlerini de eleştirerek, “Türkiye’de tasarruf edilecek birçok şey varken gazete bedeline yasak getirilmesi bizim kafamıza şunu getiriyor; Acaba,İletişim Dairesi Anadolu basınının yok olması için çaba mı harcıyor? Gazete, televizyon, radyo ve internet sitelerinin çok büyük sorunları var ancak  gazete çalışanlarının sorunları daha büyük. Türkiye’de 10 binin üzerinde hem çalışıp hem de bilfiil işsiz olan basın çalışanları var. Çalışanların yüzde 70’i asgari ücret bile alamıyor. Biz TGF olarak basın çalışanlarına karşılıksız destek verilmesini istedik ancak duyan yok! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı sayın Fahrettin Altun’un işleri çok olabilir ancak Anadolu basınını kendi haline bırakma hakkı yok. Tokat’tan sesleniyorum; lütfen Anadolu basınının sorunlarıyla ilgilenin” şeklinde konuştu.

İNTERNET GAZETECİLİĞİ YASASI MUTLAKA ÇIKMALI

Genel Başkan Yılmaz Karaca, internet gazeteciliği yasasının mutlaka çıkması gerektiğini de belirterek şöyle konuştu: “Bu sektörde hakkı ile bu işi yapanlar da var ama 250 liraya alan alarak korsan yapan ve meslekle alakası olmayanlar mesleği rencide ediyor. Mutlaka en kısa sürede internet yasası çıkarılmalıdır. Bugün mecliste sosyal medya ile ilgili tartışma başlatıldı. Temenni ediyoruz. ki internet yasası da çıkarılsın. Gittiğimiz her yerde siyasetçiler internet gazetecilerden şikayet ediyorlar. Şikayet etmeye hakları yok,çözecek olan onlar.” Gazetecilerin basın kartı konusunda da büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Basın kartı verilmesindeki zulmü hiçbir zaman görmedim. Kurum değişikliğinde bekleme süresinden daha fazla bekleniyor. Ben TGF Genel Başkanıyım 20 yıldır sürekli basın kartı taşıyorum benim kart değişimim 1 yılı geçti. Bu konuda çok mağdur var. Hem geç alıyorlar hem de yıpranma payından yararlanamıyorlar” diye konuştu.

TOKAT GAZETECİLER  CEMİYETİNE TEŞEKKÜR

Basın toplantısına Tokat’ın merkez ve ilçelerinden 35 emekçi gazeteci,gazete, TV ve radyo sahibi katılım gösterirken, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tokat Gazeteciler Cemiyeti’nden de övgü dolu sözlerle bahsetti.  Karaca,TGF Genel Başkan Yardımcısı, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer’e teşekkür etti. Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Türkiye’de birçok ili geziyorum, birlik ve beraberlik konusunda örnek illerden birisi Tokat. Bugünkü güzel organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum. Mesleğimizin sorunlarının çözümü noktasında birlik ve beraberlik çok önemli” dedi.(Haber MERKEZİ)

FACEBOOK YORUMLARI