USD
EURO
ALTIN

‘tek yürek olduk’

Abdullah POLAT BOZOVA- 15 Temmuz milli birlik ve demokrasi mücadelesinin yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Bozova ilçesinde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bir hafta boyunca düzenlenen etkinlikler 15 temmuzda şehit düşen tüm şehitlerin ruhu bir kez daha yad edilirken, 15 temmuz akşamında adeta bambaşka bir gece yaşandı. 15 temmuz şehitleri anma programında bir açıklamada bulunan […]

‘tek yürek olduk’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

BOZOVA- 15 Temmuz milli birlik ve demokrasi mücadelesinin yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Bozova ilçesinde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bir hafta boyunca düzenlenen etkinlikler 15 temmuzda şehit düşen tüm şehitlerin ruhu bir kez daha yad edilirken, 15 temmuz akşamında adeta bambaşka bir gece yaşandı. 15 temmuz şehitleri anma programında bir açıklamada bulunan Bozova Kaymakamı Belediye Başkan vekili Zekeriya Göker, ‘vatanımızı milletimizi bayrağımızı düşürmek ve bölmek isteyen darbecilere en iyi cevabı yine aziz milletimiz ve şehitlerimiz vermiştir. 15 temmuz gecesinde bizleri tanımayan bizleri bilmeyen çabulcular darbe girişiminde bulundular, ancak darbeye karşı darbe yapan aziz bir milleti karşılarında gördüler. Bizden olmayan bizleri tanımayan 15 temmuz gecesinde bir darbe oldu. Tek millet olarak aziz milletimiz bunlara en iyi cevabı bir kez daha vermiştir. 15 temmuz gecesinde 80 milyon tek yürek oldu. Ve darbecilere karşı adeta darbe yaparak en iyi cevabı vermiştir. Rüyalarını başlarına yıktık. Dünyalarını başlarına yıktık. Bu millet hiçbir millete benzemez. Bu millet Çanakkale’de Dumbupınarda  gösterdiği yiğitliği 15 temmuzda bir kez daha tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Aziz milletimiz var olsun, aziz şehitlerimiz gazilerimiz var olsun, bu millet, bu vatan bölünmez bunu böyle bilsinler’ dedi.

7’DEN 70 TEK YÜREK OLDUK

15 Temmuz darbe girişiminin 1. Yıl dönümü nedeniyle Bozova ilçesinde düzenlenen kortej yürüyüşüne 7’den 70 herkes tek yürek olarak katıldı. Sanayi caddesinden başlayarak Cumhuriyet meydanında son bulan yürüyüşe Bozova Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker, Bozova AK Parti İlçe Başkanı Av. Mehmet Akgün, Bozova Belediye Başkan Yardımcıları Tahir Kalkan, İlhan Ziro, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Aksoy, Bozova Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy, Bozova Şoförler ve esnaf odaları başkanı Nihat Satıcı, kamu kurum kuruluş amirleri, memurlar ve çok sayıda halk katıldı.

VATANIMIZI BÖLEMEZLER

15 Temmuz Darbe girişiminin birinci yıl dönümü etkinliklerinde bir açıklamada bulunan Bozova Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Remzi Özaydın, ‘ 15 temmuz yeniden dirilişimiz oldu. Bugün tek millet olduk tek vatan olduk. Bayrağımız uğruna şehit olduk. 15 temmuzda şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bu devlet ve millet bugüne kadar hiç kimseye boyun eğmedi ve eğmeyecektir. Bunun bir kez daha tüm dünyaya gösterdik’ dedi.

MİLLETİN GÜCÜ ÜSTE GÜÇ YOKTUR

Bozova AK parti İlçe Başkanı Av. Mehmet Akgün, ‘milli birliğimiz dirliğimizi bozmaya çalışan kendini bilmez bir avuç insan 15 temmuz akşamında ülkemizi milletimizi bölmeye kalkıştılar. Ancak şunu unutmuşlardı. Milletin gücü üzerinde güç olmadığını sonradan öğrendiler. Kendini bilmez bir avuç kalkışmacı bu ülkeyi kolay böleceklerini zannediyorlardı. Ancak unuttukları bir şey vardı. Bu vatan hiçbir zaman bölünemez. Bu vatan toprakları için canlarını kanlarını veren aziz şehitlerimizin ve ecdadımızın torunlarını unuttular. Ancak bu gecede reisimiz önderimiz Cumhurbaşkanımızın talimatları ile sokağa çıktın mesajı ile birlikte 80 milyon tek yürek oldu. Vatan için millet, için bayrak için namusu için göğsünü siper ederek sokaklara çıktı. O gecede şehit olan 249 şehidimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de acil şifalar tüm şehit ve gazi yakınlarına da sabırı cemil niyaz ediyorum’ dedi.

Bozova Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy ise ‘ milli birlik ve vatan bütünlüğünü bozmaya çalışan darbecilere karşı büyük bir mücadele vererek adeta yeniden diriliş destanı yazılmıştır. O gece vatan hainlerine en iyi cevabı yine aziz milletimiz vermiştir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum’ dedi. Bozova Şoförler ve Esnaf Oda Başkanı Nihat Satıcı ise, ‘ milli birlik ve demokrasi gününde başta tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 15 temmuz gecesinde aziz milletimiz her zaman ki gibi tek yürek oldu. Ve darbecilere karşı büyük bir mücadele vererek yeniden dirilişi sağladı. Bu vatanı kimse bölemez kimse bu aziz milletin gücü üstünde güç gösterisi yapamaz’ dedi.

SONY DSC

FACEBOOK YORUMLARI