USD
EURO
ALTIN

tek umudumuz okulların açılması

Mustafa AÇIKGÖZ 2020-2021 Eğitim öğretim yılı 21 eylül’de yüz yüze olarak açılacağını belirten Milli Eğitim Bakanlığı tüm hazırlıkları ona göre yaptıklarını belirtmesine rağmen, okulların açılmasını dört gözle bekleyen kırtasiyecilerde umutla o günü bekledikleri öğrenildi. Bugünden itibaren uzaktan eğitime başlanacak. Yüz yüze eğitime ise 21 eylül tarihinde başlanması bekleniliyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala okul öncesinde […]

tek umudumuz okulların açılması
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

2020-2021 Eğitim öğretim yılı 21 eylül’de yüz yüze olarak açılacağını belirten Milli Eğitim Bakanlığı tüm hazırlıkları ona göre yaptıklarını belirtmesine rağmen, okulların açılmasını dört gözle bekleyen kırtasiyecilerde umutla o günü bekledikleri öğrenildi. Bugünden itibaren uzaktan eğitime başlanacak. Yüz yüze eğitime ise 21 eylül tarihinde başlanması bekleniliyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala okul öncesinde tüm kırtasiye malzemelerini tamamlamaya çalışan kırtasiyecilerde umutla o günü bekledikleri öğrenildi. 21 eylül’de okulların tam anlamıyla açılıp açılmayacağı ise bilim kurulu tarafından verilecek kararla açılacağı öğrenildi. Bundan dolayı kırtasiye malzemelerini tamamlamaya çalışan kırtasiyecilerde okulların açılmasına sayılı günler kala tüm kırtasiye malzemelerini tamamlama adına borç ettikleri öğrenildi. Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kırtasiyeci Müslüm Almas, ‘ 21 eylülde okullar açılmaz ise tüm kırtasiyeciler gibi Bozova’daki kırtasiyecilerde büyük bir mağduriyet yaşayacaktır. 16 marttan bu yana ülkemizde ilimizde ve ilçemizde başlayan corona virüs salgını hastalığı nedeniyle tüm sektörler gibi biz kırtasiyecilerde neredeyse işyerlerimize kilit vurmak zorunda kaldık. Zor şartlarda ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bir çoğumuzun dükkanları kiralık, kiralarımız bile ödeyemez duruma geldik. Bunun yanı sıra elektrik su faturalarımızı bile ödeyemez duruma geldik. Tek umudumuz şimdi 21 eylülde açılacak olan okullara bağlandık. Okullar açılmaz ise hepimiz perişan oluruz. Hiç birimiz aldığımız mallarımızın ödemesini yapamaz duruma geliriz. Onun için tek umut tek çare okulların açılmasıdır’ dedi.

VELİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Okulların açılıp açılmayacağı netlik kazanmaz iken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün EBA ve uzaktan eğitim ile öğrencilerle buluşmaya hazırlanırken, 21 Eylülde ise yüz yüze eğitime başlanılacağı belirtildi. Yeni eğitim öğretim yılının başlayıp başlamayacağı ise önümüzdeki günlerde bilim kurulu tarafından verilecek karar ile belli olacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler ise okul ve kırtasiye malzemelerinin alabilmek için kara kara düşündükleri öğrenildi. Gerek pandemi nedeniyle eğitime verilen ara gerekse kırtasiye fiyatlarında yaşanan artışlarla birlikte ekonomik kriz içerisinde olan velileri de etkileyeceği öğrenildi. Veliler, ‘ bu yıl yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte yaşanan ekonomik kriz bizleri de etkileyecektir. Veliler olarak öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayabilme adına da herhangi bir bütçemiz bulunmamaktadır. Yaşanan pandemi kırtasiyeciler ve diğer sektörler kadar bizleri de etkilemiştir. Umudumuz yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve kırtasiye malzemelerinde fazla artışın olmamasıdır’ dediler. Öte yandan okulların açılmasın bekleye n kırtasiyeciler ise tüm  öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılama adına çaba sarf ettikleri öğrenildi.

 

FACEBOOK YORUMLARI