USD
EURO
ALTIN

spor ve sporcuya tam destek

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova spor ile tanışıyor projesi kapsamında eğitimden spora her alanda gençlere destek olmak için Bozova Belediyesi ve Bozova Kaymakamlığı tarafından bir dizi açılış ve spor malzemesi dağıtım töreni düzenlendi. Bozova’da sporun yaygınlaştırılması geniş kitlelere ulaştırılması için Bozova Belediye Başkanlığı’nın desteği ve Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bozova Gençlik Hizmetleri ve Spor […]

spor ve sporcuya tam destek
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova spor ile tanışıyor projesi kapsamında eğitimden spora her alanda gençlere destek olmak için Bozova Belediyesi ve Bozova Kaymakamlığı tarafından bir dizi açılış ve spor malzemesi dağıtım töreni düzenlendi. Bozova’da sporun yaygınlaştırılması geniş kitlelere ulaştırılması için Bozova Belediye Başkanlığı’nın desteği ve Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bozova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliği halinde çeşitli branşlarda altyapıya yönelik öğrenci, sporcuları sportif kurslara alarak okullar arası ve kulüpler arası müsabakalara hazırlanmasını sağlamak amacıyla 4 aşamadan oluşan projenin bugün 3. aşaması gerçekleştirildi. Bozova Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bozova kaymakamı, Belediye Başkan V. Zekeriya Göker, Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Gençlik ve spor hizmetleri il müdürü Hakan Keşküş, Basın Yayın Enformasyon Şanlıurfa il müdürü Erdoğan Güvel, Muhtarlar, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

GENÇLERE KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI GEZİLER DÜZENLENDİ

Eğitimden spora her alanda gençlere destek olmak için proje kapsamında şimdiye kadar gençlere kültürel ve sportif amaçlı geziler düzenlendi. Gençler Kültürel gezilerde Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerine gezdiler. Sportif gezilerde ise Şanlıurfa spor maçlarına ve Türkiye Voleybol Federasyonu başkanlığınca düzenlenen kupa Voley finaline gittiler.Proje uygulaması kapsamında 29 kalemde 3500 adet spor malzemesi alındı. Bu malzemelerin giderleri yüzde doksanı Bozova belediyesince karşılanırken yüzde onu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl müdürlüğünce karşılandı.

ÇEŞİTLİ BRANŞLARINDA KURSLAR DÜZENLENDİ

Bozova da spor yapma imkanı bulamayan özellikle kenar mahalle ve kırsal mahallelerde belirlenen sporculara sportif eğitim verilmek üzere okullar arası kulüpler araba arası müsabakanın sayısını arttırmak amacıyla gençlere spor bilinci aşılamak amacıyla mevcut spor kulüplerinin bünyesinde federasyon faaliyetlerine katılması için bilgi donanım yanı sıra antrenörler gözetiminde atletizm, badminton, basketbol, futbol, voleybol branşlarında kurslar düzenlendi.Program İlçe Müftüsünün kuran-ı kerim tilaveti ile başladı.

Programda bir konuşma yapan Bozova kaymakamı, Belediye Başkan V. Zekeriya Göker şunları söyledi: “Programımıza katılan tüm katılımcılara öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Bugün programımız kapsamında 3 bin 500 öğrencinin sporla tanışmasını kapsamında malzeme teslim töreni yaptık. Yaklaşık 3 bin 500 çocuğumuza, 36 okulumuza malzemeler verdik.

ÇOCUKLARIMIZIN SPORLA VAKİT GEÇİRMELERİNİ İSTİYORUZ

Biz bu minvalde Spor Toto katkılarıyla 5 mahallemizde halı saha basket Sahaları yaptık. Yine belediyemizin imkânları de 3 tane halı saha yapıyoruz. Bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bizim gençlerden, çocuklarımızdan beklentimiz vatana, millete hayırlı evlatlar olmaları. 2. programda kurs merkezini açtık. Kurs merkezimizde de üniversiteye hazırlanmak zorluk çeken başarılı kardeşlerimiz desteklemeye amaç edindik. Bunun için üniversiteden ve dershaneden çalışmış tecrübeli olan öğretmenlerimizden bir ekip oluşturduk. Piyasadaki yayınları taradık en kalitelisini öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bunu da belediyemizden yaklaşık ilk etapta 250 bin lira bütçe ayırarak yaptık. 3. Aşamada Gençlik Merkezimizi açtık. Bakanlığımıza, belediyemize, YİKOB’a, Kaymakamlığımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Çok kişinin emeği var. Emeği olanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz bu işleri yaparken yalnız değildik. Herkes işin bir ucundan tuttu yardımcı oldu.

FACEBOOK YORUMLARI