USD
EURO
ALTIN

Silahlanmaya dur denilmeli!

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Günümüz düğünlerinde neredeyse silah sıkmayan kişiler adeta ayıplanıyor. Halbuki silah sıkanlar ayıplanmalıdır. Düğünlerdeki silah sıkma ve mermi yarışlarına bir son verilmelidir. Düğünler savaş yerlerini aratmıyor. Düğünlerdeki her sıkılan mermi yerine düğün sahibine veya evlenen kişilere destek vermek daha doğru olmaz mı ama bunu düşünen kim var. Düğünlerdeki silah yarışları araba yarışlarını geçti. […]

Silahlanmaya dur denilmeli!
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Günümüz düğünlerinde neredeyse silah sıkmayan kişiler adeta ayıplanıyor. Halbuki silah sıkanlar ayıplanmalıdır. Düğünlerdeki silah sıkma ve mermi yarışlarına bir son verilmelidir. Düğünler savaş yerlerini aratmıyor. Düğünlerdeki her sıkılan mermi yerine düğün sahibine veya evlenen kişilere destek vermek daha doğru olmaz mı ama bunu düşünen kim var. Düğünlerdeki silah yarışları araba yarışlarını geçti. Kim buna dur diyecek.

SEVİNÇLER DÜĞÜNLERDE KALMALI

Düğünlerdeki silah sıkma yarışları artık son bulmalıdır. Düğünlere gidenlerin çoğunun belinde silahlar bulunurken, sanki çok büyük bir marifetmiş gibi birde çocuklara silahlar sıktırılıyor. Çocuklar geleceğimizdir. Çocuklara silah yerine sevinecekleri daha güzel hediyeler verilebilir. Ya da düğün sahiplerine hediyeler verilebilir. Artık silah sıkma yarışına ve sevdasına bir son verilmelidir. Kanunen yasak olmasına rağmen silahlar neden sıkılıyor. Neden yasaklara kimse uymuyor. Silah sıkılarak birilerinin canı yanmadan bu sevdaya bir son verilmelidir. Benim silahım senin silahından daha iyidir. Denilmemelidir. Her sıkılan mermiye verilen para neden boşa gidiyor. Kim bundan nasibini alıyor. Ya da kimlerin işine yarıyor. Ben silah sıkıyorum diyen kişiye kimler alkış çalıyor veya çaldırıyor. Günümüz şartlarında herkes ekonomik olarak düşünmesi gerekiyor. Sıktığım her mermi parası sadece silah sıkanın cebinden çıkmıyor. Belki de çocukların nafakasını mermiye veriyor.

EMNİYET EKİPLERİ GÖREVE

Düğün dernek yapılan mahallelerde sokaklarda veya meydanlara emniyet güçleri düğün öncesi ve düğün esnasında düğün sahiplerini uyararak silah sıkılmaması ve yasak olduğunu bildirmeleri gerekiyor. Bunun yarı sıra yapılan düğünler için emniyet güçlerinden izin alınması gerekirken, neden hiç kimse izin almıyor. Veya emniyet güçleri buna engel olmuyor. Emniyet ekipleri başta mahalle muhtarları olmak üzere her vatandaşı bilgilendirmek ve bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalarda bulunabilir. Muhtarlar kendi mahallelerindeki düğünlerde silah sıkılmaması içinde görev yapmaları gerekiyor. Emniyet güçleri belki de her düğüne yetişemeyebilir ama mahalle muhtarları her an düğünlere müdahale edebilirler. Silah sıkılması içinde uyarılarda bulunabilirler. Muhtarların yapacağı uyarıları dikkate almayan vatandaşları emniyet güçlerine bildirebilirler. Muhtarlar emniyet güçlerine destek olmalıdır. Çoğu düğünlerde muhtarlar bile silah sıkma yarışına giriyorlar.

ÇOCUKLARI KORKUTMAYIN

Düğüne gelen her çocuk büyük neşe ve sevinçle düğüne giderken, düğünlerde sıkılan silahlardan çoğunun korktuğunu da unutmamak gerekir. Düğünler savaş alanlarına dönmemelidir. Çocuklar düğün sonrasında gittikleri evlerinde korku içinde uykularından uyanmamalıdırlar. Çocuklara iyi örnek olmak yerine neden kötü örnek olunuyor.

FACEBOOK YORUMLARI