USD
EURO
ALTIN

Seçmen listeleri askıya çıkıyor

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde seçmen listeleri muhtarlıklarda 4 ocaktan itibaren askıya alınıyor. 17 ocak tarihine kadar devam edecek askı süresinde seçmenler adres bilgilerini ve seçmen bilgilerini burada takip edebilecekler. Türkiye 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekili seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart 2019 Pazar günü de bu kez yerel […]

Seçmen listeleri  askıya çıkıyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde seçmen listeleri muhtarlıklarda 4 ocaktan itibaren askıya alınıyor. 17 ocak tarihine kadar devam edecek askı süresinde seçmenler adres bilgilerini ve seçmen bilgilerini burada takip edebilecekler. Türkiye 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekili seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart 2019 Pazar günü de bu kez yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 2019 yerel seçim için takvimi açıkladı. Buna göre, yerel seçim 2019 takviminin başlangıcı 1 Ocak 2019 olacak. Peki Seçmen listeleri ne zaman askıya çıkacak?Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) seçimle ilgili çalışmalar sürüyor. YSK tarafından hazırlanacak seçim takvimi, 1 Ocak 2019 Salı günü işlemeye başlayacak. Muhtarlık bölgesi askı listelerinin güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılması, www.ysk.gov.tr’de de seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da ocak ayının ikinci haftasında başlanacak.

Partilerin oy pusuladaki yerleri ne zaman belli olacak?

YSK seçim takvimine göre, göre, ocak ayının son günlerinde siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK’de kura çekilecek. Aynı gün siyasi partilerin, ön seçim yöntemi ile aday belirlemesi yapacakları seçim çevrelerine ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen listeler, ön seçim dışında bir yöntemle aday yoklaması yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak ilçe seçim kurulu başkanlıklarına verdikleri listeler askıya çıkarılacak ve ön seçim – aday yoklaması seçmen listelerine yapılacak itirazlar başlayacak.

FACEBOOK YORUMLARI