USD
EURO
ALTIN

Sayaçları Bakanlık İnceliyor

Kaçak elektrikle mücadele kapsamında yapılan denetimlerde haksızlık yapıldığı ve bu sebeple mağduriyetlerin yaşandığına yönelik bazı iddialar üzerine Dicle Elektrik Dağıtım bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Kaçakla mücadele etmek değil, etmemek haksızlıktır. Bu mücadelede haksızlık ve mağduriyet olmaması için hem iç denetimler yapıyoruz, hem de kaçak elektrik kullanımı şüphesiyle söktüğümüz her sayaç Sanayi Bakanlığı tarafından inceleniyor. Yapılan […]

Sayaçları Bakanlık İnceliyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Kaçak elektrikle mücadele kapsamında yapılan denetimlerde haksızlık yapıldığı ve bu sebeple mağduriyetlerin yaşandığına yönelik bazı iddialar üzerine Dicle Elektrik Dağıtım bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Kaçakla mücadele etmek değil, etmemek haksızlıktır. Bu mücadelede haksızlık ve mağduriyet olmaması için hem iç denetimler yapıyoruz, hem de kaçak elektrik kullanımı şüphesiyle söktüğümüz her sayaç Sanayi Bakanlığı tarafından inceleniyor. Yapılan her işlem şüpheye yer bırakmayacak biçimde belgelenip kayıt altına alınıyor’’ denildi.

Sayaçları Bakanlık Kontrol Ediyor

Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, kaçak kullanımı önlemeye dönük kontrollerin keyfi olmadığını, EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) mevzuatlarına uygun şekilde gerçekleştirildiğini kaydettiler. Açıklamada, şirketin denetim ekipleri tarafından yapılan kontroller sonunda sökülen sayaçların kontrol için Valilik bünyesindeki Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne gönderildiğini ve buradaki inleme sonunda tutulan ‘Şikayetli Elektrik Sayacı Muayene Raporu’ doğrultusunda işlem yapıldığı belirtildi.

Etkin İç Denetim Mekanizması Kurduk

Denetim ekipleri tarafından saptanan harici hat ve benzeri fiziki müdahalelerin ise mutlak suretle görüntülenerek kayıt altına alındığını ve bununla ilgili tutanak tutulduğunu sözlerine ekleyen şirket yetkilileri, “İddia edildiği gibi keyfi denetim, keyfi uygulama yoktur. Bu şartlarda olması da mümkün değildir. Enerji şirketi olarak özelleştirmenin hemen ardından çok sıkı ve etkin bir iç denetim mekanizması kurduk. Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sürekli mercek altında tutulduğu gibi, gelen şikayetler de bu birim tarafından değerlendirilmekte, gerekirse 2. kez kontrol yapılmaktadır. Denetimlerde çalışanımızın ihmali var ise de mutlaka bunun da gereği yapılmaktadır. Bu sebeple müşterilerimizin rahat olsun ve şirketimize güvensin” şeklinde konuştular.

Her Kesimin Desteğine İhtiyaç Var

Yetkililer, israf alışkanlığının ortadan kaldırılması için sadece Dicle Elektrik tarafından yapılan çalışmaların yeterli olamayacağına dikkat çekerek, “Yediden yetmişe herkesi ilgilendiren ve zararı sadece ekonomik olarak ölçülemeyecek olan israfla mücadelede başta bilinçli vatandaşlarımız ve medyamız olmak üzere her kesimin desteğine ihtiyaç vardır” dediler.

FACEBOOK YORUMLARI