USD
EURO
ALTIN

Salgında kırmızı alarım!

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgın hastalığı özellikle Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde her geçen artış gösteriyor. Salgın hastalığa karşın öncelikle maske,sosyal mesafe, hijyen ve en önemlisi aşı olmaktır.   Özel Haber BOZOVA- Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün yeni dalgalarla gelen salgın hastalık corona virüs salgın hastalığı Şanlıurfa genelinde artış gösterirken, […]

Salgında kırmızı alarım!
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgın hastalığı özellikle Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde her geçen artış gösteriyor. Salgın hastalığa karşın öncelikle maske,sosyal mesafe, hijyen ve en önemlisi aşı olmaktır.

 

Özel Haber

BOZOVA- Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün yeni dalgalarla gelen salgın hastalık corona virüs salgın hastalığı Şanlıurfa genelinde artış gösterirken, Bozova ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinde de boy göstermeye devam ediyor. Salgın hastalıktan korunma adına özellikle maske,sosyal mesafe ve hijyenin yanı sıra aşı olmak gerekiyor.

KORONAVİRÜS VAKALARINDAKİ ARTIŞ

Sağlık Bakanlığı‘nın illere göre haftalık korona virüs risk haritasında vaka sayısı 100 binde 231,18, aşılama oranı ise yüzde 45,6 Şanlıurfa’nın birçok ilçesi Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan harita hızla kırmızıya dönüyor. Karaköprü, EyyübiyeHaliliye, Birecik, Ceylanpınar ve Viranşehir en çok kızaran ilçeler arasında yer alıyor.

ŞANLIURFA YENİDEN KIRMIZIYA DÖNDÜ

Vatandaşların rehavete kapıldığı kentte, virüsün yayılımının en çok sosyal mesafeye ve maske kuralına uyulmamasından kaynaklandığı düşünülüyor. Vatandaşların belirlenen kurallara uymaması nedeniyle yükselen vaka sayıları,halkının yeni gelecek olan kurallar ile bedel ödemesi gerektiği görülüyor. Getirilecek olan kurallar sokağa çıkma kısıtlaması gibi birçok katı kuralları da beraberinde getirecek.

BOZOVA DİKKAT

Bozova kent merkezinde belli noktalarda kırmızı gözükürken, kırsal mahallelerin bir kaçında da aynı tablo mevcut, korona virüs salgın hastalığı artık çocuk yaştakilere de bulaşmayı başladığı bu günlerde daha dikkatli olmak gerektiğine değinen sağlık uzmanları, ‘ bana bulaşmaz demeyin bu salgın hastalık herkesi pençesine alıyor. Salgın hastalığı hafif geçirme adına aşılarımızı zamanında olmamız gerekmektedir. Aşılar er ya da geç yapılacaktır. Ne kadar erken aşı uygulaması olursa o kadar bu salgın hastalığından en azından kurtulmuş olacağız’ denildi.

AŞILAMA ORANI YÜKSELİYOR

Kovid -19 pandemisine yanıt vermek amacıyla dünya çapında başlatılan aşı çalışmalarında yerini alan Türkiye’de en az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus ortalaması yüzde 66,54’e ulaşırken,  Şanlıurfa Valiliğince alınan tedbirler ve düzenlenen kampanyalar sonucu geçen hafta yüzde 33 olan aşılanma yüzdesi 40,6’ya ulaştı.Şanlıurfa Valiliğince gençleri aşı olmaya teşvik etmeye yönelik düzenlenen hediye kampanyasının ikinci hafta hediye çekilişi de yapıldı.Valilik konferans salonunda, noter huzurunda yapılan hediye çekilişine; Vali Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ile basın mensupları katıldı.Şanlıurfa’da aşılama oranı yüzde 50’nin üzerine çıkana kadar hediye kampanyası düzenlemeye devam edeceklerini belirten Vali Abdullah Erin, bu hafta hediye kazanan talihli gençleri hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını korumaya yönelik duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.Şanlıurfa’da aşıya karşı bir direnç olduğunu ve bu direncin son 15 günde kırıldığını kaydeden Vali Erin, “Gerçekleştirilen çalışmalar ve teşvik edici kampanyalarla aşı oranımızın artığını görüyoruz. Günlük 18-19 bin aşılama yaptığımız günler de oldu.” diyerek vaka artışı konusunda Şanlıurfalıları uyardı.Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de ve Şanlıurfa’da da vaka artışının yaşandığına dikkat çeken Vali Erin, vaka sayısı paralelinde hastaneye başvuru, yoğun bakım ve can kaybı sayısında artış olduğunu ifade ederek, “Vaka sayılarının düşük seyrettiği dönemde sıfırladığımız can kayıplarının, vaka sayısının artmasıyla yeniden başladığını görüyoruz. Hastaneye yatan ve yoğun bakımda olan hastaların büyük bölümünün aşı olmadığını veya aşı prosedürünü tamamlamadığını görüyoruz. Dolaysıyla yoğun bakımdaki hasta sayısının azaltılması, ölümlerin önüne geçilmesi ve genel olarak sağlık sistemi üzerindeki yükün azaltılmasının olmazsa olmazı aşılamanın bir an önce tamamlanması ve toplumsal bağışıklığın sağlanması koşuluna bağlıdır. Bu vesile ile sahada gerek sağlık birimlerimiz, gerekse gezici ekiplerimizce aşılamanın devam ettiği bilgisini paylaşmak istiyoruz.” dedi.Aşı tedarikinde son bir iki gün sıkıntı olduğunu ancak bu durumun da aşıldığını belirten Vali Erin, Şanlıurfa’da randevusuz aşı uygulamasının devam ettiğini duyurarak, aşı çalışmalarına destek veren sağlık çalışanlarına teşekkür etti.Şanlıurfa’da aşılama oranı yüzde 50’nin üzerine çıkana kadar devam edecek hediye kampanyası çekilişleri, her hafta perşembe günleri noter huzurunda yapılacak. 18-25 yaş arası aşı olan gençlere 5 bisiklet ve 5 tablet bilgisayar, üniversitede eğitim gören 2 gence okul dönemini kapsayacak şekilde aylık 500 TL burs ile her ay 15 gence bir günlük turistik Halfeti gezisi ve tekne turu hediye edilecek.

 

FACEBOOK YORUMLARI