USD
EURO
ALTIN

Pamuk ekim sezonu başladı

Baziki ovasında sezonun ilk pamuk ekimi başladı. Tarımsal alanda çiftçi ve üreticinin umutla beklediği pamuk ekim sezonu başladı. Pamuk çiftçisi ve üreticisi bu yıl pamukta daha verimli ve yüksek rekolte elde etme adına ilk pamuk ekimine başladığı öğrenildi. Abdurrahim ALTUN BOZOVA- Bereketli Baziki ovasında 2021 yılının ilk pamuk ekimi başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde başlanılan pamuk […]

Pamuk ekim sezonu başladı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Baziki ovasında sezonun ilk pamuk ekimi başladı. Tarımsal alanda çiftçi ve üreticinin umutla beklediği pamuk ekim sezonu başladı. Pamuk çiftçisi ve üreticisi bu yıl pamukta daha verimli ve yüksek rekolte elde etme adına ilk pamuk ekimine başladığı öğrenildi.

Abdurrahim ALTUN

BOZOVA- Bereketli Baziki ovasında 2021 yılının ilk pamuk ekimi başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde başlanılan pamuk ekim sezonu ile birlikte çiftçi ve üreticiler pamuk tohumlarının toprakla buluşturma adına ilk tohumlarını toprakla buluşturdukları öğrenildi. Türkiye’nin pamuk ihtiyacının yüzde 40’ni karşılayan Şanlıurfa il genelinde olduğu gibi Bozova ilçesinde de pamuk ekimi başladığı öğrenildi. Tekstilin hammadesi olan pamuk ekimi ile birlikte bu yıl gerek kaliteli pamuk gerekse yüksek rekolte elde etme adına ilk pamuk ekimine başlayan çiftçi ve üreticiler zamanında yapılacak başta sulama olmak üzere gübre ve ilaçlama ile birlikte kaliteli bir pamuğu elde etme adına toprakla pamuk tohumlarını buluşturdular.

BAŞTAN ALMAS HAYIRLI OLSUN

Baziki ovasında toprakla ilk buluşmaya sahne olan pamuk ekimi ile ilgili olarak bir açıklamada bulunun Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘ 2021 yılı ilk pamuk ekimine başladık öncelikle tüm çiftçi ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl ilk ekimi yapılan pamuğun yıl sonunda kaliteli ve verimli bir pamuk elde etmek adına toprakla pamuk tohumunu buluşturan çiftçi ve üreticilerimiz inşallah sezon sonunda istedikleri verimi elde ederler’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI