USD
EURO
ALTIN

Neden sahiplenmiyoruz!

  Abdullah POLAT BOZOVA- Balık av sezonun başlaması ile birlikte özellikle Bozova ilçe sınırlarında balık avlamak için gelen kişilerin bilinçsizce avlanmamaları ve zamanında avlanma yapmalarını istediklerini belirten İğdeli,Tatarhöyük,Kasımkuyu, Bağlıca,Karacaören Bozova Merkez Su ürünleri kooperatif başkanı Mehmet Yıldırım, ‘kooperatif olarak hiçbir kurum ve kuruluş bizi kaide almıyor. Kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz pazarlarda Atatürk barajı göletinden yakaladığımız balıkları […]

Neden sahiplenmiyoruz!
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

 

Abdullah POLAT

BOZOVA- Balık av sezonun başlaması ile birlikte özellikle Bozova ilçe sınırlarında balık avlamak için gelen kişilerin bilinçsizce avlanmamaları ve zamanında avlanma yapmalarını istediklerini belirten İğdeli,Tatarhöyük,Kasımkuyu, Bağlıca,Karacaören Bozova Merkez Su ürünleri kooperatif başkanı Mehmet Yıldırım, ‘kooperatif olarak hiçbir kurum ve kuruluş bizi kaide almıyor. Kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz pazarlarda Atatürk barajı göletinden yakaladığımız balıkları pazarlıyoruz. Bugün ilçemizde istenilen bir pazarın oluşturulması başta işsizlik olmak üzere ilçe ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Av sezonu dışında özellikle çevre illerden gelen balıkçıların bilinçsizce avlanmaları da bizleri son derece üzmekte ve kaygılandırmaktadır.bu konuda defalarca yetkili kurumları uyarmamıza rağmen herhangi bir işlem ve tedbir alınmadı. 1 eylülde başlayan avlanma ile birlikte yine kooperatifimize bağlı üyelerimizin dışında kayıt dışı ve bilinçsizce avlanan balıkçılar küçük balıkları avlamakta ve bu balıkları yakaladıktan sonra da salmaktadır’ dedi.

ÜRETİM İSTASYONU ŞART

Türkiye’nin en büyük açık havuzu olarak nitelendirilen ve burada yetiştirilen balık ırklarının sadece belli sayıda kalınmaması ve balık ırklarının çoğaltılması gerekmekte olduğunu belirten kooperatif başkanı Yıldırım, ‘ bugün ilçemizde bir pazarın ve üretim istasyonun kurulması ile birlikte Dünyanın en büyük balık üretim istasyonu olarak belirlenen Norveç’ten sonra Bozova gelebilir Kooperatif olarak bir çok kez yetkili kurum ve kuruluşlara müracaat ettik. Ama bu konuda herhangi bir netice alamadık. Düşünün bugün ilçemizde bir üretim istasyonu ve Pazar olsaldı. Binlerce gencimiz kahvehane köşelerinde değil, işlerinde olacaktı. Balıkçılık ilçemizde ve bölgemizde tarımdan sonra gelen en büyük ekonomik yatırımdır. Yatırımların oluşturulması içinde başta kooperatifmize gerekli desteklerin verilmesini ve bize bağlı üyelerimize de katkı sağlanması gerekmektedir. Kooperatif olarak 20 yıla aşkın kurulmuş bir kooperatifisiz. STK olarak hiçbir söz hakkımız olmadığı gibi hiçbir destek verilmemektedir. Kooperatifimize 16 üye balıkçımız bulunmaktadır. Bu üyelerimizin gelirimizin yeteri kadar olmadığından onların hiçbir sağlık güvencesini karşılayamamaktayız. Bugüne kadar hiçbir resmi kurum bizi kayde almadığı gibi bizleri göz ardı ediyorlar’ dedi.

NEDEN BİR LİMANIMIZ YOK

Gerek balık av sezonunda gerekse av sezonu dışında hiçbir balıkçımız teknesini gönül rahatlığı ile bırakabileceği bir limanımız yok. Açıklamasında bulunan Yıldırım, ‘ balıkçılarımız av sezonunda olsun veya dışında olsun gemilerini bırakabilecekleri güvenli bir limanımız bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra başta Tarım İlçe müdürlüğü av sezonu ve av sezonu dışında kontrollerini yapmamaktadır. Tarım ilçe müdürlüğüne defalarca dilekçe vermemize rağmen bu konuda bugüne kadar herhangi bir işlem yapmamıştır. İşlem yapabilmesi için kurumun kendi teknesi bile yok. Denetimlerin sıklaştırılmasını ve bilinçsizce avlanan kayıt dışı balıkçıların da önüne geçilmesini istiyoruz. İlçemize en kısa sürede bir limanın yapılmasını istiyoruz’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI