USD
EURO
ALTIN

Muhtarlar derneğinde neden kongre istenildi

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Bozova Muhtarlar Derneğinde bir ilk yaşanacak bugüne kadar derneklerde yapılmayan bir ilk Bozova Muhtarlar derneğinde yaşanacak.daha önce Bozova muhtarlar dernek başkanlığı için bazı yönetim kurulu üyeleri ile üyelerin kongre istemesi üzerine 19 mart 2020 tarihinde kongre yapılması için karar alan mevcut başkan Müslüm  Okan, kongre tarihi öncesinde Türkiye genelinde yaşanan Covid 19 […]

Muhtarlar derneğinde neden kongre istenildi
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Bozova Muhtarlar Derneğinde bir ilk yaşanacak bugüne kadar derneklerde yapılmayan bir ilk Bozova Muhtarlar derneğinde yaşanacak.daha önce Bozova muhtarlar dernek başkanlığı için bazı yönetim kurulu üyeleri ile üyelerin kongre istemesi üzerine 19 mart 2020 tarihinde kongre yapılması için karar alan mevcut başkan Müslüm  Okan, kongre tarihi öncesinde Türkiye genelinde yaşanan Covid 19 salgın hastalığından dolayı kongre erlenmişti. Kongrenin yeniden yapılması için geçtiğimiz hafta yönetim kurulu üyelerine çağrıda bulunan Başkan Müslüm Okan yönetim kurulundaki bir çok kişinin gelmemesi üzerine 5/1 çoğunluk sağlayarak 27 Haziran 2020 tarihinde kongre yapma kararı aldığı öğrenildi. Kongre ile ilgili bir açıklamada bulunan Başkan Müslüm Okan, ‘ derneğimiz üyeleri ve bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından istenilen kongre kararımızı 19 martta 2020 olarak almıştık.ancak dünya ve ülkemizde yaşanan korona Covid 19 salgın hastalığından dolayı alınan kararla birlikte kongre yapılmamıştı. 1 hazirandan itibaren Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan normalleşme ile birlikte bizde dernek olarak kongre yapma kararı aldık. Öncelikle dernekler masası ve Bozova kaymakamlığı ile yaptığımız görüşmeler sonrasında kongre yapmanın herhangi bir sakıncanın olmayacağını belirtilmesi ile birlikte bizde dernek olarak önce yönetimdeki tüm arkadaşlarımıza mesaj göndererek kongre için karar alınması için çağrıda bulunduk. Ancak bir çok yöneticimiz çağrımıza cevap vermeyerek toplantıya gelmemiştir. Bizde kongrenin yapılması için karar aldık. Bu hafta içerisinde 5/1 çoğunluğumuzu sağlayarak kongremizi yapacağız. Kongre öncesinde başkanlık için aday veya aday olmak isteyenler listelerini hazırlayıp kongrede aday olabilirler. Şunu da belirtmeden geçmeyeceğim. Bugüne kadar ilçemizde dernek olarak bir ilke imza atmış olacağız. Hiçbir dernek kongreye gitmez iken, bazı üyelerimizin kongre istemesi üzerine bizde kongre kararı aldık. Ancak aldığımız duyumlara göre kongre isteyen üyelerimizin kongrenin yapılmamasını istediklerini öğrendik. Ancak aldığımız karar doğrultusunda kongremizi gerçekleştireceğiz’ dedi.

NEDEN KONGRE İSTENİLDİ

Bozova Muhtarlar derneğinde yeni yılda başlayan başkanlık ve yönetim değişikliği sevdası neden birden alevlendi. Neden mevcut yönetim veya başkanla yola devam edilmek istenilmedi. Neden bu kadar önemli kılındı kongre kararı, neden dilekçeler verilip kongre istenildi. Tüm bu soru işaretlerine açıklık getiren dernek başkanı Okan, ‘yönetimdeki ve bazı üyelerimiz kongre istemeleri üzerine bende kendileri ile görüşerek kongre gidilmeden gelin gerek başkanlık olsun gerekse yönetim kurul üyeleri olsun hep birlikte belirleyelim ancak bazı arkadaşlarımız kongre istediler. Bugüne kadar görev yaptığım ve kurucusu olduğum Bozova Muhtarlar derneği olarak gerek ilçemizin gerekse tüm mahalle muhtarlarımızın ve halkımızın sorunları çözümü noktasında bir çok çalışmada bulundum. Birlikte yol arkadaşı olarak yürüdüğüm ve kendilerine sonsuz güvendiğim arkadaşlarım neden kongre istediler anlamış değilim, şunu unutmasınlar ki el birliği ile sorunlar çözümlenir, birlikte hareket edilerek sorunlara çözüm üretilebilir. Hiç kimse kendi yanında küçük hesaplar yaparak bir yere varamaz. Kongre isteyen arkadaşlarıma sesleniyorum. 27 Haziranda yapacağımız kongreye buyurun gelin isterseniz aday çıkartın ve adil bir şekilde seçime gidelim ve seçimimizi yapalım hak eden kazansın diyorum’ dedi.

 

FACEBOOK YORUMLARI