USD
EURO
ALTIN

Müftü Aslan göreve başladı

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova İlçe Müftüsü Mustafa Turgut’un tayinin çıkması ile birlikte boşalan Bozova İlçe Müftülüğü görevine Haliliye ilçesi vaizi İbrahim Halil Aslan atandı. İlçe Müftülüğüne atanan İbrahim Halil Aslan geçtiğimiz hafta başında ilçe müftülüğüne gelerek göreve başladı. İBRAHİM HALİL ASLAN’IN ÖZGEÇMİŞİ 1987 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Şanlıurfa’da bitirdi. 2007-2008 yıllarında Burdur […]

Müftü Aslan göreve başladı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova İlçe Müftüsü Mustafa Turgut’un tayinin çıkması ile birlikte boşalan Bozova İlçe Müftülüğü görevine Haliliye ilçesi vaizi İbrahim Halil Aslan atandı. İlçe Müftülüğüne atanan İbrahim Halil Aslan geçtiğimiz hafta başında ilçe müftülüğüne gelerek göreve başladı.

İBRAHİM HALİL ASLAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

1987 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Şanlıurfa’da bitirdi. 2007-2008 yıllarında Burdur ve Kilis’te vatani görevini yaptı. 2011’de sözleşmeli imam-hatip olarak Şanlıurfa’nın Kavakbaşı Köyüne atandı. 2012 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Yalınca Köyüde İmam-hatiplik görevine devam etti. 2012’de Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2014’te Şanlıurfa Kapalı Cezaevine cezaevi vaizi olarak atandı. 2016’da Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde 12. Dönem kursiyeri olarak mezun oldu ve aynı yıl Mardin’in Derik ilçesine vaiz olarak atandı. Bir dönem şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile beraber Derik ilçesinde çalıştı. 2018 yılında Haliliye ilçesine, ilçe vaizi olarak atandı. 2020 yılında açılan ilçe müftülüğü sınavını kazanarak Bozova ilçesine, ilçe müftüsü olarak atandı. Diyanet İşleri Başkanlğının görevlendirmesiyle yurt dışında Bulgaristan ve Fransa’da irşad hizmetlerinde bulundu.  Suudi Arabistan’da hac ve umre dönemlerinde Diyanet İşleri Başkanlığının tercümanlık hizmetlerini ifa etti. Ayrıca Edessa Tv’de haftalık olarak yaptığı Kur’an Yolu programına devam etmektedir. İyi derecede Arapça bilen müftümüz evli ve üç çocuk babasıdır.

FACEBOOK YORUMLARI