USD
EURO
ALTIN

Mesire alanları yetmiyor

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan sıcaklardan bunalan vatandaşlar soluğu mesire alanlarında almaya çalışıyorlar. Şanlıurfa kent merkezinde mesire alanlarında piknik için yer bulamayan vatandaşlar soluğu Büyükşehir belediyesine ait Çatak tesislerinde almaya çalışıyorlar. Çatak tesislerinde yer bulamayan vatandaşlar Reis’in yeri, Yaslıca Hayal parkı, ve eski DSİ tesisi olarak bilinen kaptaş’ta soluğu alıyorlar. Sıcak […]

Mesire alanları yetmiyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan sıcaklardan bunalan vatandaşlar soluğu mesire alanlarında almaya çalışıyorlar. Şanlıurfa kent merkezinde mesire alanlarında piknik için yer bulamayan vatandaşlar soluğu Büyükşehir belediyesine ait Çatak tesislerinde almaya çalışıyorlar. Çatak tesislerinde yer bulamayan vatandaşlar Reis’in yeri, Yaslıca Hayal parkı, ve eski DSİ tesisi olarak bilinen kaptaş’ta soluğu alıyorlar. Sıcak havalardan bunalan ve rahat bir nefes almaya çalışan vatandaşlar daha rahat bir ortamda piknik yapmak ve serinlemek için Bozova ilçesine adeta akın ediyorlar.

NEDEN KULLANILMIYOR

Bozova kent merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Küçükgöl ve Büyükgöl temizlenip neden mesire alanı olarak kullanılmıyor. Her iki gölün temizlenerek neden halka açılmıyor. Şanlıurfa kent merkezi başta olmak üzere Bozova ilçesi ve kırsal mahallelerinde de  bulunan vatandaşlar piknik için mesire alanlarına adeta akın ederlerken, doğa harikası olan küçükgöl ve büyükgöl mesire alanı olarak çok rahat bir şekilde kullanılabilir.ÇATAKYaz mevsiminin en sıcak günlerini yaşayan Şanlıurfalılar, Büyükşehir Belediyesinin GAP Vadisinde yer alan Cumhuriyet Sosyal tesislerine, SUKAY ve  Bozova  Çatak tesislerine akın etti.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ‘Daha Yeşil ve Yaşanılabilir Bir  Şanlıurfa‘ hedefiyle yaptığı Sosyal tesisleri, GAP Vadisinde yer alan Cumhuriyet Sosyal tesislerine, SUKAY ve  Bozova  Çatak tesislerinde hafta sonu tatilini geçiren Şanlıurfalılar parklarda piknik yaptı, çocuklar ise oyun gruplarında doyasıya eğlendi.Sıcak havadan bunalan vatandaşlar SUKAY Merkezinde suyla buluşup farklı bir heyecan yaşarken,  Bozova  Çatak tesislerinde ise güvenli alanlarda suya girerek serinlediler. Cumhuriyet tesislerinde aileler piknik yaparken çocuklar ise birbirinden farklı oyun gruplarında eğlendiler.
Çocukları ile birlikte güzel vakit geçiren vatandaşlar,  Şanlıurfa‘da yeşil alanlara yönelik uygulamaları takdirle karşıladıklarını söylediler.

FACEBOOK YORUMLARI