USD
EURO
ALTIN

Kayyuma tepki

Abdullah POLAT BOZOVA- HDP-DBP ilçe binası önünde HDP ve DBP yöneticileri,Belediye Eşbaşkanları ve meclis üyelerin katılımı ile atanan kayyumlar ve Diyarbakır  Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gültan Kışınak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması ve 5 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi.Bozova Belediyesine uygulanan fiili kayyum atamasına değinen eşbaşkan Zeynel TAŞ “uygulama kayyum atanmasından farksızdır.Bu uygulamayla elimiz […]

Kayyuma tepki
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

BOZOVA- HDP-DBP ilçe binası önünde HDP ve DBP yöneticileri,Belediye Eşbaşkanları ve meclis üyelerin katılımı ile atanan kayyumlar ve Diyarbakır  Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gültan Kışınak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması ve 5 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi.Bozova Belediyesine uygulanan fiili kayyum atamasına değinen eşbaşkan Zeynel TAŞ “uygulama kayyum atanmasından farksızdır.Bu uygulamayla elimiz kolumuz bağlanmak istenmiş ve halka hizmet etmemiz engellenmeye çalışılmıştır.Ayrıca 51 çalışanımız bu uygulamayla işsiz kalmış ve mağduriyet yaşamaktadır.Çalışmakta olan arkadaşlarımızın da maaş ödemeleri engellenmiştir.Dünyanın neresinde olursa olsun savaş durumunda bile devletler memur maaşlarını ödemişlerdir ve ödemek zorundadırlar.Ama bu uygulama ile 657 ye tabi Devlet Memurları bile devletin memuru olmalarına rağmen hak ettikleri maaşı alamıyorlar.Ayrıca belediyenin SGK ve benzeri resmi kurumlara yapması gereken borç ve ödemeler bile yapılmaktadır.Belediyemize uygulanan kayyum uygulamasının bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

HDP İLÇE BAŞKANI VURAL ARTIK YETER

Ortadoğu ve bölgede yaşanan olaylarla ilgili olarak bir açıklamada bulunan HDP ilçe Başkanı Mehmet Vural, ‘bölgemizde yaşanan olaylara bir an önce son verilmelidir. Ortadoğu’da ve bölgemizde yaşanan başta kürt sorunları olmak üzere her türlü olaya son verilmelidir. Bildiği üzere önceden kürt halkı uluslar arası siyasal kolektöre baktığımızda bölgemizde ciddi olarak savaş yaşanmaktadır. Kürt halkı eski kürt halkı değildir. Bu savaşta kürt halkı üzerinde oyunlar oynanılmamaktadır. Eskinden Kürtler yok edilmekteydi. Bugün Kürtlerin geldiği noktada artık Kürtleri susturamayacaklardır. Ortadoğu bölgede ciddi anlamda savaş yaşanmaktadır. Bu bölgede yaşayan Kürtler mücadelesi devam etmektedir. Bunun yanı sıra fiili kayyum atamaları eş başkanlarımızı göz altına alarak halkın iradesini yok sayılmaktadırlar. Bizim buna karşı şiddetle örgütlenerek karşı çıkacağız. Bizde bu anlamda her alanda olduğu gibi her türlü kayyuma ve savaşa karşı çıkacağımızı bir kez daha kamu oyuna aktarıyoruz’ dedi.

KAYYUMLAR ATANARAK BİZLERİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bozova belediye eş başkanı Zeynel Taş, ‘fiili kayyumlarla  elimiz kolumuz bağlanmak istenilmektedir. Halkın iradesi ile seçilen belediye başkanlarına neden kayyum atamalar yapılmaktadır. Yapılan kayyum atamalarla halkın iradesi yok sayılmakta ve elimiz kolumuz bağlanmaktadır. Halkımız bunu bilmelidir ki yersiz hukuksuz kayyumlarla elimiz kolumuz bağlanmaktadır. Yapılan kayyumlara karşı olarak buyursunlar seçimler yapalım halka gidelim halkın iradesini hiçe saymamak adına mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizler halkın iradesi ile seçilen belediye başkanları olarak halka hizmet etme adına çalışıyor ve çalışacağız. Halkın iradesi üzerinde irade yoktur diyerek fiili kayyumların bir an önce sonlandırılması  ve hizmetlerimize kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz’ dedi.

SONY DSC

FACEBOOK YORUMLARI