USD
EURO
ALTIN

Kadınlar çalışıyor üretim artıyor

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova Belediyesi öncülüğünde SODES kapsamında kadınlar çalışıyor üretim artıyor projesi kapsamında Bozova merkez ve Yaslıca Yaylak mahallelerindeki atölyelerde yüzden fazla kadın el emeği göz nuru becerilerini sergiliyor. 170 bin SODES 120 bin Belediye bütçeli projede başta konfeksiyon olmak üzere halı ve trikotaj üretilmektedir. Üretilen her ürün el emeği göz nuru ve alın […]

Kadınlar çalışıyor üretim artıyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova Belediyesi öncülüğünde SODES kapsamında kadınlar çalışıyor üretim artıyor projesi kapsamında Bozova merkez ve Yaslıca Yaylak mahallelerindeki atölyelerde yüzden fazla kadın el emeği göz nuru becerilerini sergiliyor. 170 bin SODES 120 bin Belediye bütçeli projede başta konfeksiyon olmak üzere halı ve trikotaj üretilmektedir. Üretilen her ürün el emeği göz nuru ve alın teri ile hazırlanıyor. Atölyelerde çalışan bayanları ziyaret eden Bozova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker, beraberinde proje sorumlusu Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Müslüm Turgut, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Çetiner, Bozova İlçe Müftüsü Mustafa Turgut İlçe Emniyet Amiri Jandarma Garnizon Komutanı ziyarette bulundular. Burada işlenen tüm eserleri tek tek inceleyen Kaymakam ve Belediye Başkanı Zekeriya Göker, ürünlerin hazırlanmasından Pazarlanmasına kadar ki süreçte tüm bayanların özverili bir şekilde çalıştıklarını gözlemledi. Burada üretilen başta konfeksiyon ürünleri,trikotaj ve halılar yine buradaki kursiyerlere verilmek üzere satılacağı öğrenildi. Günlük 15 TL ücretle çalışan bayanların önümüzdeki yıl da projenin devam etmesi halinde bu ücretin 25 TL’ye çıkarılacağını belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Göker, ‘bu projede öncelikle burada kursiyer olarak çalışan bayanlarımızın gelecekte kendi iş imkanlarını kurmalarını ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları içinde öncülük etmekteyiz. Burada hazırlanan her ürün SODES ve Belediyemizin katkıları ile yapılmaktadır. Her ürünün işlenişi buradaki tüm bayanlarımızın alın teridir’ dedi.

FABRİKA GİBİ ÜRETİM

Derme çatma makinelerle Bozova merkezde 2 atölye Yaslıca ve Yaylak Mahallelerinde bulunan atölyelerde bu yıl ilk kez SODES projesi kapsamında kursiyer olarak çalışan bayanlar ustalara adeta kafa tutuyorlar. 100 kursiyer atölyelerde fabrika ortamı gibi pantolon gömlek,etek,hırka ve halı dokumalarında bugüne kadar  2 bine yakın ürün yaptıkları gözlendi. Proje başlangıcında 2 bin öğrenciye yetecek kadar giyim malzemesi hazırlanacağı belirtilirken, bugüne kadar üretilen ürünler 15 ağustosa kadar tamamlanacağına inanılıyor. Okulların açılması ile birlikte öncelikle maddi durumu iyi olmayan öğrencileri giydirmeye hazırlanılıyor. Önümüzdeki yılda da projenin devam ettirilmesi için hazırlık yapacaklarını belirten Bozova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker, 2 ay başlatmış olduğumuz bu projeyi önümüzdeki yılda da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Amaç ev kadınlarımızın ve gençlerimizin bu atölyelerde hem güzel zaman geçirmelerini sağlamak hem de aile ekonomisine katkı sağlamalarıdır’ dedi.

KURSİYERLERE HEDİYELER VERİLDİ

Bozova kent merkezinde açılan SODES projesi kapsamındaki her iki atölyeyi de ziyaret eden Bozova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker, tüm kursiyerler çam sakızı Çoban armağanı olarak kendilerinde küçükte olsa hediye verdi. Projeyi yürüten Bozova Kaymakamı Yazı İşleri Müdürü Müslüm Turgut aynı zamanda koordinatörlük görevini de yürütmektedir. Proje kapsamında başta atölyelerdeki malzemeler olsun gerekse diğer malzemelerin tedarik edilmesi için en iyi malzemeleri kullandıklarını belirterek, ‘ amacımız her atölyemizde işlenen güzel kumaşların giyim ve halı olarak hazırlanmasıdır. Tüm kursiyerlerimiz kurs hocaları nezaretinde günün belirli saatlerinde burada çalışıyorlar. Hep bir kursiyerimiz gerek iş öğrenmeyi hem de en iyi ürünü çıkarmak için çalıştıklarını görmekteyiz. Bu da bizleri son derece sevindirmektedir. Bu projeyi destek veren Başta Şanlıurfa valiliğimiz Kalkınma Bakanlığımız ve özellikle Bozova Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Zekeriya Göker’e gerek şahsım gerekse kurs öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz adına teşekkür ediyorum. Bizlerde bu proje kapsamında en iyi ürünleri hazırlamak için mücadelemizi vermekteyiz. Amacımız Bozova ilçemize ve halkına güzel bir şeyler bırakmak olacaktır’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI