USD
EURO
ALTIN

İNSAN KENDİYLE SAVAŞIR MI HİÇ.

Her fikrin bir zikri olur derler. Doğruda aslında. Mesela şimdi çıkıp Savaş Nedir? Diye soracak olsam herkes kendince zikreder fikrini. Kimisi patronla işçiyi, kimisi ülke içindeki çatışmayı, kimisi de dünyanın tamamını kasıp kavuran emperyalist mücadeleyi anlatır kendince. Yani herkesin bir savaş açılımı vardır kendince. Hali hazırda dünyayı kasıp kavuran bu iğreti sözcük her gün onlarca kez […]

İNSAN KENDİYLE SAVAŞIR MI HİÇ.
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

13741462_1116664768441295_55973193_n
Her fikrin bir zikri olur derler. Doğruda aslında. Mesela şimdi çıkıp Savaş Nedir? Diye soracak olsam herkes kendince zikreder fikrini. Kimisi patronla işçiyi, kimisi ülke içindeki çatışmayı, kimisi de dünyanın tamamını kasıp kavuran emperyalist mücadeleyi anlatır kendince.
Yani herkesin bir savaş açılımı vardır kendince. Hali hazırda dünyayı kasıp kavuran bu iğreti sözcük her gün onlarca kez kulaklarımıza çalınırken, istedim ki,
savaşı birde benden dinleyin.

İnsan kendiyle savaşır mı hiç !

Bir anlam veremedim  neden insanlar cümlelerinde kendimle savaşıyorum der?

Aslında insanoğlu var olduğundan beri savaşıyordur. Çünkü savaş siyah ile beyazın savaşıdır. İyi ile kötü yani . Bu bir eylem olabilir bir düşünce olabilir. Bizim kendimizle olan savaşımız aslında düşünce savaşıdır. Vicdani bir süreçten geçer. Filmlerde de böyle olur bir tarafta aydınlık taraf yani iyiler diğer tarafta karanlık yani kötüler. Batman ile joker yada StarWars’ta aydınlık taraf ve karanlık tarafın olması yada Redkit ile Dalton kardeşler bize hep iki tarafın olduğu ve her zaman iyilerin kazanıldığı öğretildi .
Hep bir ikilemde bırakıldık . Öyle bir dönüm noktasına geldik ırk kavgasına girdik . Ve artık cümlelerde bizden olanlar ve bizden olmayanlar diye ikileştirildik .
Peki ya bildiğimiz her şey yanlışsa ? Neyi araştırdık hayatımızda?
İyi taraf ya hatalıysa iyi yada kötü tarafı seçmek mi gerekir ?
Bir kimliğe bir ırka bir eyleme bir düşünceye ortak olmak mı gerekir?
Sadece bu sonsuz evrende toz tanesi kadar yer kaplamayan bizler ne zaman farkına varacağız? İşte savaşımız kiminle? Hepimiz doğmadan önce aslında ana rahminde sadece birer yumurtaydık ve nasıl olduysa başkalaştık!
Yok Türk, yok Kürt , Ermeni , Laz , Çerkez, Alevi,  Sünni, Ortodoks , Mason , Budist , Müslüman… Nesin sen? Kimsin ? Aynaya baktın mı hiç? Daha kendini tanıyamamışsın bu evrende ki amacını nasıl kavrayacaksın? Her şeyden önce kendinle savaş.

Keşke hepimiz başkalarını alt etme egosundan ziyade kendimizle savaşıp kendi benliklerimizi alt edebilseydik.

 

FACEBOOK YORUMLARI