USD
EURO
ALTIN

İlk kez sirkle tanıştılar

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA-  Kalkınma Bakanlığı’na bağlı olan GAP İdaresi ile UNİCEF arasında 04 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan “Suriyeli Çocukların ve Gençlerin Güçlendirilmesi Çalışma Planı”  çerçevesinde ulusal ve (Arjantin, Ekvator, Fransa, Colombiya, Almanya, Nijer ve Güney Koreli sanatçılardan oluşan ) uluslararası  sirk sanatçılarının katılımıyla Bozova Atatürk İlkokulu bahçesinde muhteşem bir sirk gösterisi yapıldı. Proje Koordinatörü olarak […]

İlk kez sirkle tanıştılar
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA-  Kalkınma Bakanlığı’na bağlı olan GAP İdaresi ile UNİCEF arasında 04 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan “Suriyeli Çocukların ve Gençlerin Güçlendirilmesi Çalışma Planı”  çerçevesinde ulusal ve (Arjantin, Ekvator, Fransa, Colombiya, Almanya, Nijer ve Güney Koreli sanatçılardan oluşan ) uluslararası  sirk sanatçılarının katılımıyla Bozova Atatürk İlkokulu bahçesinde muhteşem bir sirk gösterisi yapıldı. Proje Koordinatörü olarak Gültekin Çelik’in yetkilendirildiği gösteride istenen verimin alınması için Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz  imzalı resmi yazı ile gösterilerin, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde yapılması, katılımın arttırılması için diğer okulların da haberdar edilmesi ve güvenlik tedbirinin alınması istendi. Ancak güvenlik tedbirlerinin alındığı gösteriye katılmak üzere diğer okulların haberdar edilmediği gözlendi. Nitekim Suriyeli öğrencilerin Türk öğrencilerle kaynaşmasını sağlamak amacıyla yapılan gösteriyi izleyen öğrenci büyük bir heyecan ve sevinçle gösterileri izlediler.

İLK KEZ SİR GÖRDÜLER

Bozova Atatürk ilk okulunda öğrenim gören Suriyeli ve Bozovalı öğrenciler ilk kez sirk gösterisini izleme imkanını buldular. Okul bahçesinde düzenlenen gösteriye öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla izlenirken, diğer okullarda öğrenim gören öğrencilerin katılmaması ise buruk bir sevinç yaşattı. Öğrenciler gösteri boyunca sergilenen oyunları ve gösterileri yakından izleyerek adeta büyük bir sevinç yaşadılar.

FACEBOOK YORUMLARI