USD
EURO
ALTIN

Gençlik ve Kadın kollarından itfaiyecilere ziyaret

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Ülkemizde ilk yangın söndürme örgütü 1914 yılında kuruldu. Yangın söndürme örgütüne İtfaiye, yangını söndüren görevlilere de İtfaiyeci denir.Eskiden kentin yüksek bir binasının tepesinde ya da yangın gözlemek için özel olarak yapılmış bir kulede gözcü bulunurdu. Herhangi bir yerde çıkan yangını gözcüler, tulumbacılara bildirir, tulumbacılar da tulumbayı sırtlar, sokaklarda bağıra bağıra yangın yerine […]

Gençlik ve Kadın kollarından itfaiyecilere ziyaret
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Ülkemizde ilk yangın söndürme örgütü 1914 yılında kuruldu. Yangın söndürme örgütüne İtfaiye, yangını söndüren görevlilere de İtfaiyeci denir.Eskiden kentin yüksek bir binasının tepesinde ya da yangın gözlemek için özel olarak yapılmış bir kulede gözcü bulunurdu. Herhangi bir yerde çıkan yangını gözcüler, tulumbacılara bildirir, tulumbacılar da tulumbayı sırtlar, sokaklarda bağıra bağıra yangın yerine gelirler ve yangını söndürürlerdi.Yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edildi. Bugün belediyelerde ve büyük endüstri kuruluşlarında itfaiye örgütü vardır.
Yangının Başlıca Nedenleri
Yanan soba kapağının açık bırakılması,Sigaranın söndürülmeden atılması,Gaz lambası veya mumun yanık bırakılması,Çıplak elektrik tellerinin birbirine değmesi,Orman ve korularda yakılan ateşin iyice söndürülmeden bırakılması,Kibrit ve ateşle oynanması,Yanıcı, patlayıcı maddelerin bulundukları yerde sigara içilmesi,Yanan kibritin yere atılması… gibi nedenlerdir.İtfaiyeciler haftası nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Bozova İtfaiye birimini ziyaret eden Bozova AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Cemil Taş ve Kadın Kolları Başkanı Dilek Kara, birimde çalışan itfaiyecilerin haftasını kutladılar. İtfaiye birimini ziyaret eden her iki başkan, ‘ zorlu koşullarda görevlerini en iyi şekilde icra eden itfaiyecilerimizin haftasını kutluyoruz. Böylesi önemli görevde bulunmaları ve görev sürelerince başta yangın olmak üzere her türlü kurtarma çalışmasında bulunan itfaiyecilerimiz görevlerinde hiç üşenmeden adeta çıkan yangında kendilerini ateşe atarak can ve mal kurtarmaya çalışmaktadırlar. Bu zorlu görevde bundan sonraki görevlerinde kendilerine başarılar diliyoruz’ dediler.

 

FACEBOOK YORUMLARI