USD
EURO
ALTIN

geleceğimizi karartmıyoruz

Abdullah POLAT BOZOVA- Kurulduğu günden bu yana sürekli olarak gerek kendi üyelerini gerekse üyesi olmayan tüm hemofililerin sorunlarının çözümü noktasında gecesini gündüzüne katarak çalışan Dernek Başkanı Ali Yıldırım ve yönetimi her geçen gün hemofili ile ilgili önemli mesafe kaydettikleri öğrenildi. Hemofili ile ilgili bir açıklamada bulunan Şanlıurfa Hemofili Dernek Başkanı Ali Yıldırım, ‘ dernek olarak […]

geleceğimizi karartmıyoruz
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

BOZOVA- Kurulduğu günden bu yana sürekli olarak gerek kendi üyelerini gerekse üyesi olmayan tüm hemofililerin sorunlarının çözümü noktasında gecesini gündüzüne katarak çalışan Dernek Başkanı Ali Yıldırım ve yönetimi her geçen gün hemofili ile ilgili önemli mesafe kaydettikleri öğrenildi. Hemofili ile ilgili bir açıklamada bulunan Şanlıurfa Hemofili Dernek Başkanı Ali Yıldırım, ‘ dernek olarak 2008 yılından bu yana başta üyelerimiz olmak üzere STK olarakta Şanlıurfa’nın önemli sorunlarının çözümü noktasında büyük mesafeler kat ettik. Hemofili doğuştan gelen bir hastalıktır. Bu hastalıkla yaşantımızı orantılı olarak yaşamaktayız. Bizler toplumun birer parçası olarak her zaman olmamız gereken yerde bulunduk. Günümüzde çözümü olmayan hastalık yoktur. Dernek olarak tüm üyelerimiz rahat bir yaşam sürdürebilmeleri içinde gerekli mercilerle sürekli olarak görüş alış verişinde bulunuyoruz’ dedi.

HİÇ BİR ZAMAN HAYATA KÜSMEDİK

Hemofili doğuştan gelen bir rahatsızlıktır. Ben ve benim gibi bu hastalıkla yaşamlarını sürdüren tüm hemofililer hiçbir zaman hayata küsmediler daha çok hayata sımsıkı bağlanarak güzel yaşmayı öğrendiler. Açıklamasında bulunan Şanlıurfa Hemofili Dernek Başkanı Ali Yıldırım, ‘ geçmişte bu hastalığımızla ilgili çok zorluklar çektik. Nitekim teknolojide olduğu gibi sağlık alanında çığır atan ülkemiz bu alanda da büyük mesafe kat etmiştir. Hemofili hastaları öncelikle bu hastalıkla yaşamayı öğrendiler. Bir çoğumuz kendi ilacımızı kendimiz kullanmaktadır. Bizler hiçbir zaman hayat ve yaşamaya küsmedik. Daha çok hayata ve yaşama bağlandık’ dedi.

EĞİTİM SEMİNERİNE İLGİ BÜYÜK OLDU

Türkiye Hemofili Derneği (TRHD) ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Şanlıurfa İli Hemofili Eğitim Semineri Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşti Bilimsel Güncelleme- Hemofilide Nihai Bilgiler eğitim seminerinin açılışı hastanemizin Başhekimi Uz Dr Faruk Günak yaptı.. Konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi ve Türkiye Hemofili Derneği Başkanı sayın Prof. Dr. Bülent Zülfikar ile hastanemiz Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Kliniğinden Uzm Dr. Başak Şenol katılmıştır.İlk konuşmada Uzm. Dr. Başak Şenol tarafından Hemofilinin tanı ve tedavisi konusunda bilgiler verilmiştir. Ardından Prof. Dr. Bülent Zülfikar geçmişten günümüze hemofiliye değinmiş ve hemofililerin sorunları ile bunlara çözüm için gerekenleri anlatmıştır. Ayrıca Sayın Zülfikar Hemofilide son gelişmeler mevcut yeni tedaviler ve gen nakli hakkında bilgi vermiştir.

Son olarak Sayın Şenol ve Zülfikar Faktör kullanımında sağlık uygulama tebliğini anlatmış ve interaktif bir oturum gerçekleştirilmiş. Bölgemizde mevcut olan sorunlar tartışılmış ve bunlar için karşılıklı çözüm önerileri sunulmuştur.Başhekimimiz Sayın Günak tarafından katılımından dolayı Sayın Zülfikar’a teşekkür plaketi sunularak seminer tamamlanmıştır.

FACEBOOK YORUMLARI