USD
EURO
ALTIN

Gazetecilerden Şırnak çıkarması

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- 2016 yılında Şırnakta patlak veren hendek ve barikatlar sonrasında yaşanan terör olaylarında binlerce Şırnak’lı evlerinden ve işyerlerinden oldu. Devlet tarafından evleri ve işyerleri zarar gören tüm vatandaşları mağdur etmemek adına o günden bugüne kadar tüm ev kiralarını karşılarken, yeniden evlerine kavuşmaları içinde 3 katrilyon yeni para ile 3 milyar TL yatırım yaptı. […]

Gazetecilerden Şırnak çıkarması
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- 2016 yılında Şırnakta patlak veren hendek ve barikatlar sonrasında yaşanan terör olaylarında binlerce Şırnak’lı evlerinden ve işyerlerinden oldu. Devlet tarafından evleri ve işyerleri zarar gören tüm vatandaşları mağdur etmemek adına o günden bugüne kadar tüm ev kiralarını karşılarken, yeniden evlerine kavuşmaları içinde 3 katrilyon yeni para ile 3 milyar TL yatırım yaptı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu tarafından Şırnak ilinde düzenlenen bölge toplantısına gazetemiz adına gazetemiz imtiyaz sahibi Abdurrahman Elçi Siverek ilçesinden Gazeteci Fevzi Donat,Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, Şanlıurfa Yeniurfa Gazetesinden Mehmet Er’in yanı sıra Şırnak Gazeteciler Derneğin ev sahipliğinde Mardin, Batman, Gaziantep, Kilis, Adıyaman,Diyarbakır,Siirt.Batman illerindeki gazeteciler katıldı.

VALİ AKTAŞTAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Bölge gazetecilerin Şırnak İline yaptıkları gezi ve incelemelerin yanı sıra bölge toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ta katıldı. Vali Aktaş Şırnak ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Vali Aktaş, ‘Şırnak ili artık terörle anılan il olmayacak. Terör bitme noktasına gelmiştir. İlimizi bölgenin en genç nüfusa sahip olması ile birlikte ilimizde öncelikle istihdam ortamını oluşturmak adına da bölgeye yatırımcıları davet edeceğiz. İlimiz çok zorlu bir süreçten geçti. Artık halkımız terör korkusu ile uyuyup kalkmayacaktır. İlimizde artık korku yerine refah ve huzur gelmiştir. İlimizde güvenlik olarak şu anda 44 bin polis,jandarma ve koruyucu bulunmaktadır. İl merkez nüfusumuz 90 bin şuanda merkezde 55 bin kişi bulunmaktadır. İlçelerle birlikte ilimiz 900 bin nüfusa sahiptir. İlimizde devletin şefkat elin herkese uzanmaktadır. Gerek il merkezinde gerekse tüm ilçelerimizde devletimizin verdiği destekle tüm çalışmalar devam etmektedir. Tüm yerleşim yerlerinde alt yapı üst yapı konut işyeri ve yollar tamamlama aşamasına gelmiştir. Bugün burada bulunmanız beni ve tüm halkımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. İlimizi artık terör yuvası değil devletin şefkat elli ili olarak lanse edilmesini istiyoruz. Terörü bitireceğiz. Bunun yanı sıra eğitim alanında Şırnak ili bölgenin en gelişmiş ili olacaktır. İlimizde şuanda ihalesi yapılan 2 bin derslikli ilk orta ve lise okulu yapılacaktır. Bunun yanı sıra ilimizdeki Üniversitede 4 bin öğrenci eğitim görmektedir. Şırnak ili olarak her alanda kalkınmış gelişmiş ve büyüyen bölgede en popüler il olarak önümüzdeki günlerde görülecektir’dedi.

FACEBOOK YORUMLARI