USD
EURO
ALTIN

Gazeteci Abdurrahman Elçi;‘gazetecilik kutsal bir meslektir’

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Her yıl 21 Ekim’de kutlanan Dünya Gazeteciler günü ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Abdurrahman Elçi, Gazetecilik; bilgi, birikim ve yeteneğin harmanlandığı kutsal mesleklerin başında gelmektedir. Gelişen ve değişen dünyanın en büyük ihtiyaçlarından olan iletişim, haberleşme ve toplumsal duyarlılığı yansıtan düşünceler, gazetecilerin eleğinden geçerek kamuoyuna aktarılmaktadır. Halkın doğrudan bilgilendirilmesi […]

Gazeteci Abdurrahman Elçi;‘gazetecilik kutsal bir meslektir’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Her yıl 21 Ekim’de kutlanan Dünya Gazeteciler günü ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Abdurrahman Elçi, Gazetecilik; bilgi, birikim ve yeteneğin harmanlandığı kutsal mesleklerin başında gelmektedir. Gelişen ve değişen dünyanın en büyük ihtiyaçlarından olan iletişim, haberleşme ve toplumsal duyarlılığı yansıtan düşünceler, gazetecilerin eleğinden geçerek kamuoyuna aktarılmaktadır. Halkın doğrudan bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına büyük emekler sarf eden biz gazeteciler, kimi zaman oldukça riskli ve zor şartlar altında görevlerini icra etmekteyiz.Kamu yararına yönelik hizmetlerini gerçekleştiren gazetecilerin, yerelden genele sosyal, kültürel, ekonomik gelişime katkı sağlamak suretiyle Türkiye‘nin büyümesine ve kalkınmasına doğrudan katkı sunmaktadır. Toplumun gözü kulağı, sesi olan; vatandaşlarımızın haber alma hakları adına cefakarca, fedakarca çalışan basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasimizin ve ifade hürriyetinin vazgeçilmez bir unsurudur. Ancak bu özgürlüğün ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastı kesinlikle olmamalıdır. Gazeteci, kalemi ile toplumu kin ve tahrike sürüklememeli; düşünce özgürlüğü, kişilere yönelik ağır itham ve iftiralarda bulunmak anlamına asla ve kat’a gelmemelidir.

Gerçek gazeteci, toplum yararını gözeten ve koruyandır. Bu duygu ve düşüncelerle; ilçemizde görev yapan değerli basını başta olmak üzere, ülkemizin menfaatleri, milletimizin çıkarları doğrultusunda gerçeklerin peşinden koşarak, toplumu aydınlatan tüm gazetecilerin 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlar, kendilerine başarılı bir meslek hayatı dilerim’dedi.

FACEBOOK YORUMLARI