USD
EURO
ALTIN

Fıstık üreticileri yüksek fiyat bekliyor

Bölgede yetiştirilen Antep fıstığı olarak adlandırılan fıstık hasadı yaklaşırken, fıstık üreticileri piyasada dilendirilen 40 Tl fiyatların çok düşük olduğunu ve bu fiyatın maliyetlerin bile karşılanmadığını belirttiler.   Fuat ARSLAN Fıstık hasadının yaklaşıldığı bu günlerde fıstık fiyatlarının kilosunun 40 olarak belirlendiğini belirten Ziraat Oda Başkanı Fuar Almas, ‘ bölgenin en büyük komisyon fıstık hali olan Nizip […]

Fıstık üreticileri yüksek fiyat bekliyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Bölgede yetiştirilen Antep fıstığı olarak adlandırılan fıstık hasadı yaklaşırken, fıstık üreticileri piyasada dilendirilen 40 Tl fiyatların çok düşük olduğunu ve bu fiyatın maliyetlerin bile karşılanmadığını belirttiler.

 

Fuat ARSLAN

Fıstık hasadının yaklaşıldığı bu günlerde fıstık fiyatlarının kilosunun 40 olarak belirlendiğini belirten Ziraat Oda Başkanı Fuar Almas, ‘ bölgenin en büyük komisyon fıstık hali olan Nizip fıstık halinde bazı tüccarların fıstık fiyatların 40 Tl olarak belirlemeleri başta biz ziraat odası olarak bu fiyata karşıyız. Fiyatların en az 70 Tl bazında olmasını bekliyoruz’ dedi. Öte yandan büyük umutlarla yaklaşan hasat mevsimini bekleyen fıstık üreticileri ve çiftçiler fiyatların makul bir seviyede olmasını bekliyoruz. Piyasada 40 Tl olarak belirlenen ve dolayan bu fiyatı kabul etmiyoruz. Ay çiçek çekirdeği bugün piyasada 70 TL aşağı değil, en azında fıstık fiyatlarının da bu nokta olmasını bekliyoruz. 40 tl fiyat belirlenirse bir çoğumuz maliyetlerimizi bile karşılayamaz oluruz. Onun için bu konuda tüm bölge ziraat odaları başta olmak üzere Nizip fıstık hali başkanlığının da makul bir fiyat belirlemesini  bekliyoruz’ dediler.

 

FACEBOOK YORUMLARI