USD
EURO
ALTIN

esnafımızın yükünü hafifletiyoruz

Abdullah POLAT BOZOVA- Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanı Mehmet Şefik Bakay, esnafı rahatlatacak ve nefes alacak önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta içerisinde Bozova ilçesine gelerek Bozova Esnaf ve Şoförler Oda Başkanı ve yönetimi ve Hilvan ilçesindeki yine başkan ve yönetimi ile iftar sofrasında buluştu. İftar yemeği sonrasında gerek yönetimin gerekse esnafın sorunlarını çözümü noktasında […]

esnafımızın yükünü hafifletiyoruz
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

BOZOVA- Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanı Mehmet Şefik Bakay, esnafı rahatlatacak ve nefes alacak önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta içerisinde Bozova ilçesine gelerek Bozova Esnaf ve Şoförler Oda Başkanı ve yönetimi ve Hilvan ilçesindeki yine başkan ve yönetimi ile iftar sofrasında buluştu. İftar yemeği sonrasında gerek yönetimin gerekse esnafın sorunlarını çözümü noktasında önemli açıklamalarda bulunan Başkan M.Şefik Bakay, ‘ esnafımızın sırtına yük bindirmek değil yükünü hafifletmek için varız. Birlik olarak esnaflarımıza yönelik olarak her anlamda ciddi çalışmalar yapmaktayız. Ve yapmaya da devam edeceğiz’ dedi.

ESNAFIMIZA KOLAYLIK

Bağ-kurlu esnafların maaşlarında çalıştıkları süre içerisinde yüzde 15’lik bir kesinti maaşlarında yapılıyordu. Bunu birlik olarak gerek Çalışma Bakanlığı ile görüşerek gerekse diğer kurumlarla arası görüşmeler neticesinde bunu kesintiyi kaldırdık. Bunun yanı sıra yine SSK çalışanlarına da 85 TL’lik indirim yapılmasının yanı sıra durumlarının iyileştirilmesi içinde gerekli ön çalışmalarda bulunduk. Daha önceleri basit usuldeki esnaflarımız fatura kesmiyorlardı. Onlarında fatura ve maliye kayıtları olmaları içinde gerekli çalışmalarda bulunduk. Basit usulde fatura kesen mükellefler 75 bin TL’ye kadar fatura kesebilecekler ve vergiden muaf olacaklardır. Bu da bir nebze basit usuldeki esnaflarımıza rahat bir nefes aldırmış olacaktır. Bunun yanı sıra  yine eski kamyonu ve aracı olan şoförlerimizinde 2019 yılına ÖTV’den muaf tutulacaklar. Bunun yanı sıra yine 2010 yılında birlik olarak başlattığımız proje kapsamında esnafımıza çırak eleman yetiştirilmesi içinde Mesleki ve Teknik liselerinde eleman yetiştirilmesi içinde gerek milli eğitim ile gerekse okul idareleri ile görüşmelerde bulunuldu. Önümüzdeki yıldan itibaren çırak olarak esnafımızın yanında çalışan her öğrenci için devlet 280 TL işveren ise 140 TL maaş vererek hem eleman eksikliğini gidermiş olacak hemde işsizliğe büyük önlem alınmış olacaktır. Bunun yanı sıra yine Avrupa Birliği projeleri kapsamında esnaflarımızın bilgilendirilmesi ve eğitim seminerlerinin verilmesi içinde çalışmalarda bulunduk 5 bin esnafımıza eğitim verildi. Yine üniversite ile işbirliği çerçevesinde esnaflarımıza yönelik eğitim seminerleri eğitimler verilmek içinde çalışmalar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Esnafımızın arasındaki rekabeti artırmak ve kayıt dışını önlemek adına da 2014 yılından bu yana yapılan faaliyetlerde yüzde 500 artış yaşandı. Birlik olarak her zaman esnafımızın sanatkarlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Birlik olarak bizler esnafımızla sanatkarlarımızla varız. Esnaf ve sanatkarlarımızda birlik ve odaları ile vardır’ dedi.

SONY DSC

FACEBOOK YORUMLARI