USD
EURO
ALTIN

Covid-19 bir yaşında

Dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgın hastalığının Türkiye’de görüldüğü ilk tarihten bu yana bir yıl geçti. Covid tüm dünya’da olduğu gibi Türkiye geneli Şanlıurfa ve Bozova ilçesinde büyük bir etki yarattı. BOZOVA- Aralık 2019 yılında Çin’in Wuahan ilinde görülen covid-19 salgın virüsü kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. 11 mart 2020 yılında Türkiye’de ilk […]

Covid-19 bir yaşında
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgın hastalığının Türkiye’de görüldüğü ilk tarihten bu yana bir yıl geçti. Covid tüm dünya’da olduğu gibi Türkiye geneli Şanlıurfa ve Bozova ilçesinde büyük bir etki yarattı.

BOZOVA- Aralık 2019 yılında Çin’in Wuahan ilinde görülen covid-19 salgın virüsü kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. 11 mart 2020 yılında Türkiye’de ilk görülen vaka ile birlikte 15 mart tarihinde ise korona virüs salgın hastalığına ilk can kaybı yaşandı. 15 marttan itibaren ülke genelinde genişletilen kısıtlamalar yıl boyunca devam ederken, salgın hastalığına karşın olarakta bir çok önlem alındı. En son olarak 1 marttan itibaren normalleşme ile birlikte iller bazındaki tabloya bakılarak kısıtlamalar alınıyor. Şanlıurfa ili ilk kısıtlamalarda mavi tablo ile en güvenli iller arasında yer alırken, ilerleyen tarihlerde mavi yerine turuncuya doğru tırmanışın olduğu görüldü. Bozova ilçesinde ise 1 aydan bu yana vakaların olmadığı öğrenilirken, yetkililer, salgın hastalığına karşın vatandaşları sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat etmeleri konusunda sürekli olarak uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLARI