USD
EURO
ALTIN

Çiftçinin beklediği mutlu son

Uzun bir aradan sonra sulama suyu bekleyen çiftçiler geçtiğimiz hafta TEDAŞ’la yapılan görüşme ile birlikte önce enerji sorunu çözüme kavuştu daha sonra ise sulama suyu verildiği öğrenildi. Sulama suyunun yeniden verilmesi adına başta Siyasiler olmak üzere Ziraat Oda Başkanı ve bürokratların Ankara’da yapılan görüşmeler sonuç verdi. Sulama birliklerinde yaşanan enerji sorunu için başta AK Parti […]

Çiftçinin beklediği mutlu son
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Uzun bir aradan sonra sulama suyu bekleyen çiftçiler geçtiğimiz hafta TEDAŞ’la yapılan görüşme ile birlikte önce enerji sorunu çözüme kavuştu daha sonra ise sulama suyu verildiği öğrenildi.
  • Sulama suyunun yeniden verilmesi adına başta Siyasiler olmak üzere Ziraat Oda Başkanı ve bürokratların Ankara’da yapılan görüşmeler sonuç verdi.
  • Sulama birliklerinde yaşanan enerji sorunu için başta AK Parti İl Başkanı olmak üzere AK Parti Milletvekilleri ve diğer siyasiler araya girerek sorunu Ankara’da Enerji bakanlığında çözüme kavuşturdukları öğrenildi.

ÖZEL HABER

BOZOVA- Atatürk Barajı Sulama Birliği başta olmak üzere Şanlıurfa il genelindeki diğer enerjisi kesik olan sulama birliklerine yeniden enerji verilmesi ve sulama suyun yapılması için girişimlerde bulunan AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı başta olmak üzere AK Parti milletvekilleri, AK Parti Bozova İlçe Başkanı Süleyman Deveci, Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas girişimleri sonuç getirdi. Sulama suyunun verilmesi adına geçtiğimiz günlerde Atatürk Barajı Sulama birliğinde gerçekleşen toplantıda sorunlarını DSİ Bölge müdürü Mahmut Berber’e aktaran AK parti İlçe Başkanı Süleyman Deveci başta olmak üzere Ziraat Oda başkanı ve çiftçilerin sesine kulak veren DSİ Bölge müdürü sorunun çözümü için DSİ Genel Müdürlüğü ile görüştüğü ayrıca Siyasilerinde baskısı üzerine ilk olarak enerji bırakılırken, daha sonra ise suluma suyu verildiği öğrenildi.

ÇİFTÇİLERDE BÜYÜK SEVİNÇ

Borcundan dolayı elektrikleri kesik olan sulama birliklerine yeniden enerji verilmesi ile birlikte sulama suyu da verildiği öğrenildi. Özellikle şeker pancarı başta olmak üzere diğer ekilen ürünlere de su verilmesi içinde sulama suyuna büyük bir ihtiyaç olduğunu belirten çiftçi ve üreticiler, ‘ sulama suyun verilmesi ile birlikte daha önce ekimini yapmış olduğumuz şeker pancarı başta olmak üzere diğer ürünlerimize su vereceğiz. Enerji ve sulama suyu sorunun çözülmesinde emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz’ dedi.

SULAMA SUYU İLE BİRLİKTE YAĞMURDA GELDİ

Mevsimsel olarak yağışların az olması ve sulama suyunun verilmemesinden dolayı bir hayli ızdırap çeken çiftçi ve üreticiler, sulama suyunun verilmesi ile birlikte yağmurunda yağması büyük bir mutlulukla karşılandığı öğrenildi. Aynı gün verilen sulama suyu ile birlikte yağmurunda yağması sevinçle karşılanırken, çiftçi ve üreticiler, en azında kuruma noktasına gelen ürünlerimizin kurtulacağını umut ediyoruz. Yağışların zamanında olmaması ekmiş olduğumuz başlıca ürün olan şeker pancarı büyük bir zarar gördü.inşallah bu zararımız daha fazla olmaz.

FACEBOOK YORUMLARI