USD
EURO
ALTIN

Çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Desteklemeleri dört gözle bekleyen üretici ve çiftçiler sulama birliklerin borçları nedeniyle ödemelere bloke koyan TEDAŞ çiftçileri ve üreticileri mağdur ediyor. Bozova Ziraat Odası aylık olağan toplantısında desteklemeler masaya yatırıldı. Ziraat Odası toplantı salonunda Meclis Başkanı Hasari Doğan ve Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy başkanlığında gerçekleşen toplantıda ilk gündem destekleme ve blokeler oldu. […]

Çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Desteklemeleri dört gözle bekleyen üretici ve çiftçiler sulama birliklerin borçları nedeniyle ödemelere bloke koyan TEDAŞ çiftçileri ve üreticileri mağdur ediyor. Bozova Ziraat Odası aylık olağan toplantısında desteklemeler masaya yatırıldı. Ziraat Odası toplantı salonunda Meclis Başkanı Hasari Doğan ve Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy başkanlığında gerçekleşen toplantıda ilk gündem destekleme ve blokeler oldu. Konuya ilişkin olarak bir açıklamada bulunan meclis başkanı Hasari Doğan, ‘yönetim olarak hiçbir çiftçimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için oda olarak gerekli tüm hazırlıkları ve çalışmalarımızı yapmaktayız. Umarız Sulama Birlikleri başta olmak üzere TEDAŞ’a olan borçlarını öderler ve tedaş’ta çiftçi ve üreticilerimizin hesaplarına koyduğu blokeleri bir an önce kaldırıp çiftçilerimiz ve üreticilerimiz desteklemelerini almış olurlar’ dedi. Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy ise, ‘ Oda olarak her zaman üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını dile getirmek ve çözüme kavuşturmak adına gerek yönetim olarak gerek meclis başkanımız olarak her zaman bunun üzerinde çalışıyoruz. Bugün yapılan toplantıda ilk gündem maddemiz destekleme ve destekleme ödemelerine konulan blokeler oldu. TEDAŞ borcu olan üretici ve çiftçilerimizin yanı sıra borcu olmayan çiftçilerimizin de hesaplarına bloke koymuş bulunmaktadır. Blokelerin kaldırılması içinde borcu olmayan çiftçi ve üreticilerimiz sulama birliklerinde aldıkları borcu yoktur kağıdı ile ödemelerini almaktadırlar. Umarız bu blokeler bir an önce kaldırılır ve tüm çiftçi ve üreticilerimiz desteklemelerini almış olurlar’ dedi.

PAMUK DESTEKLEMELERİ 90 KURUŞ OLDU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Pamuk destekleme fiyatlarını 10 kuruş artırarak 80 kuruştan 90 kuruşa çıkardı. Kilo bazında pamuk destekleme fiyatlarına getirilen 10 kuruşluk bir artışla çiftçi ve üreticilere bir nebze de olsa nefes aldıracak. Öte yandan mazot gübre, tohuma gelen zamlarda çiftçi ve üreticilerin yükünü biraz daha artırmış oldu. Son dönemlerde mazot litre fiyatı 5,50 tl civarında iken üreticiler ürünlerini ekmek için bir daha masrafın altına girmiş oldular.

FACEBOOK YORUMLARI