USD
EURO
ALTIN

Çiftçi sulamadan dertli

  Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Atatürk barajı sulama alanında yer alan Baziki ovasında geçtiğimiz hafta içerisinde Yaslıca mahallesi tarım arazinde yaşanan sulama borusunun patlaması sonucu ekili pamuk tarlasının büyük bir zarar gördüğü ve sulama borusunun patlaması ile birlikte Sulama birliğinde katım ve onarım yapılması için müracaat edildiğini ancak sulama birliğinde sulama borusunun olmadığı ve arızanın zamanında […]

Çiftçi sulamadan dertli
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

 

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Atatürk barajı sulama alanında yer alan Baziki ovasında geçtiğimiz hafta içerisinde Yaslıca mahallesi tarım arazinde yaşanan sulama borusunun patlaması sonucu ekili pamuk tarlasının büyük bir zarar gördüğü ve sulama borusunun patlaması ile birlikte Sulama birliğinde katım ve onarım yapılması için müracaat edildiğini ancak sulama birliğinde sulama borusunun olmadığı ve arızanın zamanında yapılmayacağı bilgisini aldıkların belirten çiftçiler, özellikle sulama mevsiminde sulama sorunun yaşanması tarım arazilerine ve bizlere büyük bir zarar vermektedir. Geçtiğimiz yıllarda sulama birliği tüm tarım alanlarına su verirken, kayyum ile birlikte gerek geçtiğimiz yıl gerekse bu yıl sulama olarak sıkıntı yaşıyoruz. Sulama birliği ekili tarım arazilerine gerekli suyu vermesini ve arıza oluşan alanlarda da bir an önce bakım ve onarım yapmasını istiyoruz. Sulama alanında bulunan tarım arazilerinin sulanmamsı halinde tarıma ve bizlere büyük bir zarar vermektedir. Zararımızı kim ve kimler karşılayacak. Madem sulu tarım arazisi dışında yer alan araziler varsa neden bunlar önceden tespit edilip  bizlere bildirilmedi. Yıllarca sulu tarım olarak tarım ve tarlalarımızı sularken, neden bu yıl bu sorunla karşı karşıya kaldık. Sulama birliği bir an önce sorunlara çözüm getirmesini istiyoruz.

ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE SÜPRİZ YAŞADILAR

Atatürk Barajı sulama birliği ana artelde sulama borusunun patlaması sonucu tarlalarında büyük zarar gören Çetiner ailesi çiftçiler gününde en büyük suprizi yaşadılar. İki gün önce pamuk ektiklerini belirten tarla sahipleri, patlayan boru şimdiye kadar iki kez patlak verdi. Sulama birliğine bildirmemize rağmen ellerinde patlamayı tamir edecek boru olmadığını belirttiler boru patlaması sonucunda tarla adete dere yatağına dönüşürken, patlama sonucu meydana gelen zararın da kimin vereceği belli olmadığı öğrenildi. Çiftçiler gününde böylesi bir hadisenin yaşanması çiftçilere büyük bir şok yaşattı. Çiftçiler gününde çiftçilere iyi gün geçirmeleri sağlanması gerekirken, şok üstüne şok yaşatıldı.

 

FACEBOOK YORUMLARI