USD
EURO
ALTIN

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık; ‘çiftçi borç ekiyor haciz biçiyor’

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2021 yılı için sulama birliklerinde uygulanan su kullanım hizmet bedellerinin fahiş fiyatlarla açıklanmasına tepki gösterdi. “İktidar çiftçiye destek değil köstek oluyor” diyen Aydınlık, fiyatların aşağıya çekilmesi ve yeniden düzenlenmesi yönündeki önerisini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle vermiş olduğu yazılı soru önergesinde belirtti. Fiyatlar açıklandığından beri çiftçilerden sürekli telefon ve mesaj […]

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık;	‘çiftçi borç ekiyor haciz biçiyor’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2021 yılı için sulama birliklerinde uygulanan su kullanım hizmet bedellerinin fahiş fiyatlarla açıklanmasına tepki gösterdi. “İktidar çiftçiye destek değil köstek oluyor” diyen Aydınlık, fiyatların aşağıya çekilmesi ve yeniden düzenlenmesi yönündeki önerisini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle vermiş olduğu yazılı soru önergesinde belirtti. Fiyatlar açıklandığından beri çiftçilerden sürekli telefon ve mesaj aldığını ifade eden Aydınlık,“Çiftçimiz haklı olarak isyan ediyor; gübre fiyatları artmış, mazot fiyatları artmış, elindeki ürünü para etmemiş, haliyle bu fahiş fiyatlara isyan ediyor. O nedenle biz de bu durumun bir an önce düzeltilmesi için Sayın Bakan’a yazılı soru önergemizle hem sorularımızı hem de önerilerimizi yönelttik. Umarım güzel bir sonuç alırız” diyerek sözlerine devam etti.

BİRLİKLER ARASINDA DAĞLAR KADAR FİYAT FARKI VAR

Şanlıurfa’da bulunan sulama birliklerinin tümünün fiyat listesine ulaştığını belirten Aydınlık, “Kısa bir çalışma yaparak sulama birliklerinin tümünün fiyat listesine eriştik ve gördük ki birlikler arasında dağlar kadar fiyat farkı var, mesela; Fırat Sulama Birliği Pamuk Cazibe fiyatını 80 TL olarak açıklamış ama Yukarı Harran Sulama Birliği 170 TL olarak açıklamış, Topçu Gündaş Sulama Birliği Pamuk Pompaj fiyatını 250 TL olarak açıklarken Güzelyurt Sulama Birliği 550 TL olarak açıklamış. Bu fiyatlar çiftçiyi yorar, bu fiyatlar çiftçiyi bitirir. Kendi çiftçimize sahip çıkmak zorundayız aksi takdirde kendine yetmeyen bir ülke konumu yolunda hızla ilerleriz” diyerek fiyat farklılıklarına tepki gösterdi.

ÇİFTÇİ BORÇ EKİYOR, HACİZ BİÇİYOR

Uzun zamandır çiftçinin zor durumda olduğunu belirten Aydınlık, “çiftçimiz ülkemizin en temel taşı ama çiftçimize sahip çıkamıyoruz. Şu anda çiftçi borç ekiyor, haciz biçiyor. Birçok çiftçimizin traktörü, tarlası, evi, arabası icralık durumda. Ülkemizde bunların yaşanıyor olması beni derinden üzüyor. Maalesef AKP’nin izlediği yanlış tarım politikaları bizi bu noktaya getirdi. Kendi çiftçimizin elindeki ürünü ilgili kurumlar aracılığıyla almayan AKP, yurtdışından patates, soğan, domates, pamuk vs. ithal ediyor hatta saman ithal ediyor. Bu gidiş hayırlı bir gidiş değil ama umudumuzu kaybetmedik, inşallah bir gün yeniden köylü milletin efendisi olacak ve yeniden kendi kendine yeten, ithalat değil ihracat yapan bir ülke olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.(Haber MERKEZİ)

 

FACEBOOK YORUMLARI