USD
EURO
ALTIN

ÇATOM üretime önem veriyor

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- GAP İdaresi Kalkınma Bölge müdürlüğüne bağlı Bozova ÇATOM merkezi kurulduğu ilk günden bu yana sürekli üretime katkı sağlıyor. Bugüne kadar ÇATOM merkezinde kursiyer olarak kurs gören bir çok bayan Bozova kent merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde de kendi iş kurarak hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bozova ÇATOM […]

ÇATOM üretime önem veriyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- GAP İdaresi Kalkınma Bölge müdürlüğüne bağlı Bozova ÇATOM merkezi kurulduğu ilk günden bu yana sürekli üretime katkı sağlıyor. Bugüne kadar ÇATOM merkezinde kursiyer olarak kurs gören bir çok bayan Bozova kent merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde de kendi iş kurarak hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bozova ÇATOM Merkezindeki tüm kursiyerler katıldıkları kurslarda el emeği göz nuru ürünlerini üretmenin yanı sıra iş olanaklarına da sahip olma adına ilk adımı burada atıyorlar. ÇATOM müdüresi Dilek Kara, her alanda kadının iş sahibi olması için öncülük ederken, bunun yanı sıra ilçe merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde de ÇATOM’a gelerek hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar hem de iş imkanına sahip oluyorlar.

HER ALANDA İŞ İMKANI BULUYORLAR

Bozova ÇATOM tarafından açılan kursların başında kuaförlük,dikiş nakış, gelirken, diğer alanlarda kadınların iş sahibi olabilmeleri için büyük olanaklar sağlanılıyor. ÇATOM merkezi kadınların sosyo-ekonomik alanda da kendilerini geliştirmeleri sağlanılıyor. Açılan kurslarda aile bütçesine de kadınların katkısı bir hayli yüksek olduğu öğrenilirken, kadınların kendi alanlarında işyeri açmaları da sağlanmaktadır.

FACEBOOK YORUMLARI