USD
EURO
ALTIN

Bozova’da zeytinciliğe ilgi artıyor!

  Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarımsal Alt yapı ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından, Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde Zeytin Üretici ve çiftçilerine eğitim semineri düzenlendi. Bozova İlçe genelinde her geçen gün zeytin ve zeytinciliğe ilgi artarak büyüyor. Bozova ilçe genelinde zeytinciliğin geliştirilmesi için eğitim seminerleri ve paneller düzenleniliyor. .   […]

Bozova’da zeytinciliğe ilgi artıyor!
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

 

  • Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarımsal Alt yapı ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından, Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde Zeytin Üretici ve çiftçilerine eğitim semineri düzenlendi.
  • Bozova İlçe genelinde her geçen gün zeytin ve zeytinciliğe ilgi artarak büyüyor. Bozova ilçe genelinde zeytinciliğin geliştirilmesi için eğitim seminerleri ve paneller düzenleniliyor. .

 

Fuat ARSLAN

Son yıllarda Bozova ilçe genelinde fıstığa alternatif olarak zeytine de ilgi her geçen gün artıyor. Sofraların vazgeçilmezi haline gelen sofralık zeytinin yanı sıra zeytin yağı tüketimi de arttığı görülüyor. Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bozova ilçesinde yükselen değer zeytincilik paneli düzenlendi. Geçen hafta içerisinde düzenlenen panele Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden Dr. Nurten Kurt, Ziraat Yüksek Mühendisi Cemile Kaplan,Murat Çelik,Adem Dal ve Bozova  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Abdullah Ulaş panele katılanlara Zeytin ve zeytincilikle ilgili bilgiler verdiler

TÜRKİYE’DE KİŞİ BAŞI 2 KĞ ZEYTİN YAĞI DÜŞÜYOR

Son yıllarda Türkiye genelinin yanı sıra Şanlıurfa ve Bozova İlçesinde zeytinciliğe ilgi artarak devam ediyor. Bölgede yetiştirilen zeytinlerden zeytin yağı elde ediliyor. Zeytin ve Zeytin yağı üretiminde Şanlıurfa 19’cu sırada yer alıyor. Avrupa Ülkelerinde kişi başına düşen zeytin yağı tüketimi İspanya 9,İtalya 8 Türkiye’de ise 2 kğ düşüyor.

ÜRETİCİ ZEYTİNE YÖNELİYOR

Son yıllarda zeytin yağı tüketiminin artması ile birlikte Bozova ilçe genelinde zeytinciliğe de ilgi her geçen gün arttığı görülüyor. Son yıllarda binlerce dönümlük arazi de zeytin fidanları toprakla buluşurken, zeytin ve zeytin yağı üretiminde de ciddi rakamlara ulaşıldığı öğrenildi. Zeytinciliğin artması ile birlikte zeytin yağı üretim tesisleri de her geçen gün arttığı görülüyor. Bu yıl zeytin yağı üretiminde ortalama  4,5 kilo zeytinden  1 kilo zeytin yağı elde edildiği öğrenildi. Sofraların ve mutfakların vazgeçilmezi haline gelen zeytin ve zeytin yağına her geçen gün ilginin artması üreticiyi de sevindiriyor. Üreticiler başta kıraç araziler olmak üzere diğer verimli arazilerinde de zeytin fidanlarını diktikleri gözle görülür olduğu öğrenildi.

PANELE İLGİ

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından Ziraat Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen zeytincilik paneline zeytin üreticisi ve çiftçiler ilgi gösterdikleri görüldü. Düzenlenen panele Tarım ve Orman İlçe Müdürü Faruk Çetiner, Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas’ta katıldılar. Panelde açılış konuşması yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Mühendisi ve panel düzenleyicisi Hakan Akgün, ‘ İlçemizde her geçen gün zeytinciliğe ilgi arttığını görmekteyiz. Tarım ve Orman Müdürlüğü  olarak bizlerde zeytincilikle meşkul olan çiftçi ve üreticilerimize gerekli bilgi ve desteği vermek adına paneller çalıştaylar düzenlemekteyiz. Bugün düzenlenen panele panelist olarak katılan katılımcılar başta olmak üzere ilçemizdeki zeytin üretici ve çiftçilerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum’ dedi. Öte yandan Tarım ve Orman ilçe Müdürü Faruk Çetiner, Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarımsal Alt yapı ve koordinasyon Şube Müdürü Mehmet Sait Güneş katkı ve eğitim seminerine katılanlara teşekkür etti.

 

FACEBOOK YORUMLARI