USD
EURO
ALTIN

Bozova zeytini masaya yatırılıyor

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde Bozova Ziraat Odası Başkanlığı ile Bozova ilçesinde  zeytin yetiştiriciliği, hastalıklar, markalaşma ve pazarlama gibi konularda uzmanlar tarafından çalıştay düzenlenecektir. Özellikle zeytin üreticilerinin katılması bekleniliyor. Düzenlenecek çalıştaya Şanlıurfa GAP Araştırma Enstitüsünden DR. Meral Anlağan Taş,Dr.Şehnaz Korkmaz,Ziraat Yüksek Mühendisi Cemil Yetkin ve Ziraat Yüksek Mühendisi Şahmerdan Türkölmez […]

Bozova zeytini masaya yatırılıyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde Bozova Ziraat Odası Başkanlığı ile Bozova ilçesinde  zeytin yetiştiriciliği, hastalıklar, markalaşma ve pazarlama gibi konularda uzmanlar tarafından çalıştay düzenlenecektir. Özellikle zeytin üreticilerinin katılması bekleniliyor. Düzenlenecek çalıştaya Şanlıurfa GAP Araştırma Enstitüsünden DR. Meral Anlağan Taş,Dr.Şehnaz Korkmaz,Ziraat Yüksek Mühendisi Cemil Yetkin ve Ziraat Yüksek Mühendisi Şahmerdan Türkölmez katılacaklardır. Çalıştay 4 eylül Çarşamba günü düzenlenecek. Çalıştayda özellikle son dönemlerde Bozova bölgesinde fıstıktan sonra ekimi ve üretimi yapılan zeytin ile ilgili tüm sorunlar ve zeytinin piyasaya sürülmesi için bilgiler aktarılacağı öğrendi.

ZEYTİN VE FISTIĞIN MERKEZİ OLDU

Son yıllarda özellikle fıstık ve zeytincilik alanında Gaziantep başta olmak üzere Nizip ve diğer ilçeleri geride bırakan Bozova ilçesinde yetiştiriciliğin yanı sıra işletme ve entegre etme konusunda da ciddi olarak çalışmalar yapılıyor. Pazarlama konusunda her iki ürün üretimin yapıldığı Bozova ilçesinde değil Nizip ilçesinde işletilmesi için gittiği de bilinmektedir. Bozova her iki ürün bakımından bölgenin en cazibe merkezi olarak görülüyor.

 

FACEBOOK YORUMLARI