USD
EURO
ALTIN

Bozova yasağa uydu

Haber MERKEZİ BOZOVA- Dünyayı etkisi altına alan Corana virüs salgın hastalığının daha da yayılması için İçişleri bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağına Bozova ilçesi de uydu. İlçe kent merkezinde Emniyet ve zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız olarak sürdürürken, kırsal alanda ise jandarma ekipleri de denetimlerine ara vermeden sürdürdüğü öğrenildi. […]

Bozova yasağa uydu
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Haber MERKEZİ

BOZOVA- Dünyayı etkisi altına alan Corana virüs salgın hastalığının daha da yayılması için İçişleri bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağına Bozova ilçesi de uydu. İlçe kent merkezinde Emniyet ve zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız olarak sürdürürken, kırsal alanda ise jandarma ekipleri de denetimlerine ara vermeden sürdürdüğü öğrenildi.

2 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANDI

İçişleri Bakanlığınca 10 nisan geceden itibaren 12 Nisan saat 24.00’e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak’ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasak büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak il sınırlarını kapsıyor…İçişleri Bakanlığınca, bu geceden 12 Nisan saat 24.00’e kadar 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta, il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu geceden itibaren 12 Nisan saat 24.00’e kadar Zonguldak ile büyükşehirler Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da il sınırları içinde vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı.

BİRDEN SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile birlikte vatandaşlar adeta sokağa akın ettiler. Yasaklar başlamadan önce market ve bakkallara  akın eden vatandaşlar gıda maddeleri başta olmak üzere bakım ürünleri de aldıkları görüldü. Alınan karar ile birlikte başta ekmek ihtiyacını karşılamak adına fırınlara akın eden vatandaşlar daha sonra ise marketlere akın ettikleri görüldü. Yasaklar öncesinde halkın çoğunun sokağa çıkarak bugüne kadar alınan tüm tedbir ve önlemleri hiçe saydıkları da görüldü. İçişleri bakanlığı yasak öncesinde bilgilendirme yapsaydı. Halka belki de bu kadar izdiham ve gerginlik olmayacaktı. Nerelerin açık nerelerin kapalı olacağı bilgisi daha önceden verilmediği için vatandaşlar yasağı duyar duymaz kendilerini sokağa attıkları görüldü. Bu da gerek sosyal mesafeyi gerekse bazen gerginliklere ve izdihamlar neden olduğu görüldü.

 

FACEBOOK YORUMLARI