USD
EURO
ALTIN

Bozova standına yoğun ilgi

Abdullah POLAT BOZOVA- Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 2.Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’na (2.METEF FUARI) Bozova Halk Eğitim Merkezi El sanatları, halı ve kilim dokumacılığı, dikiş-nakış ve giyim üretim başta olmak üzere çeşitli alanlarda sergiledikleri ürünleri ile katıldı. Fuar açılışına Rabia Meydanı’nda düzenlenen açılışa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte; Büyükşehir Belediyesi […]

Bozova standına yoğun ilgi
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

BOZOVA- Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 2.Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’na (2.METEF FUARI) Bozova Halk Eğitim Merkezi El sanatları, halı ve kilim dokumacılığı, dikiş-nakış ve giyim üretim başta olmak üzere çeşitli alanlarda sergiledikleri ürünleri ile katıldı. Fuar açılışına Rabia Meydanı’nda düzenlenen açılışa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Harran Kaymakamı Temel Ayça, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Akif Kırıkçı ve öğrenciler ile öğretmenler katıldı. Mesleki ve Teknik Lise, Halk Eğitim Merkezi ve Büyükşehir Belediyesine ait Kadın Kültür Merkezinin katılımıyla çok sayıda stant kurularak açılan fuarda, yıl içerisinde bu birimlerde öğretmen ve öğrencilerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Fuarın açılış töreninde konuşan Vali Tuna: “Bilim dünyasında Türkiye’yi çok ileri noktaya götürmek ve gelecek hedeflere ulaşmak için mutlaka insan yetiştirmemiz, bilgiye sahip olmamız gerekiyor. Öğrendiklerimizi teknolojiye dönüştürmemiz ve hem ülkemizin ihtiyacını görüp hem de bütün dünyaya ihraç etmemiz gerekiyor. Bunun yolu da mesleki ve teknik eğitimdir. Bunu mutlaka çok ileri standartlara kavuşturmalıyız. Bugün birçok iş kolunda, sektörde nitelikli eleman bulamadığı için üretimini arttıramayan işyerleri var. Çocuklarımıza mutlaka bunu vermemiz gerekiyor, bunda öğretmenlere de büyük görev düşüyor. Üniversite okumak mutlaka önemli ama her şey değil. Üniversiteyi nasıl olsa okursunuz hiç olmazsa liseyi bitirdiğinizde bir meslek, bir beceri varsa bununla eğer hayatı kurma şansı ortaya çıkıyorsa bu önemli bir avantaj. Bugün gelişmiş ülkeler bunu böyle yapıyor. Bu nedenle liselerde verilen eğitimlere de önem vererek, kendi işlerini kurabilecek seviyeye getirmemiz gerekiyor” dedi.Konuşmaların ardından “2.Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı”  kesilen kurdeleyle ziyarete açıldı. Vali Tuna ve beraberindekiler fuarda yer alan stantları gezerek, öğrenci ve kursiyerlerin çalışmalarını inceledi.

BOZOVA STANDINA YOĞUN İLGİ

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 2’cisi düzenlenen METEF fuarına Bozova Halk Eğitim Müdürlüğü adeta damgasını vurdu. Bozova Halk Eğitim Müdürlüğü standına gerek yetkililer olsun gerekse halk tarafından yoğun ilgi gösterildi. Bozova Standına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, başta olmak üzere Bozova İlçe Kaymakamı ve diğer ilçe kaymakamları ve müdürleri de ziyarette bulundular. Sergi ile ilgili bir açıklamada bulunan Bozova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çetiner, ‘ bu yıl ikincisi düzenlenen METEF fuarında öğretmen ve kursiyerlerimizin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünleri sergiledik. Fuar boyunca er çok ilgi gören stand bizim stand oldu. Bundan dolayı da büyük bir memnuniyet duyduk. Bu sergide emeği geçen tüm öğretmen ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

SONY DSC

FACEBOOK YORUMLARI